Het harige monster maakte een Wookie Mistake toen hij in de straten van havenstad Odessa de weg naar de stembus baande voor Darth Vader en daarbij geen identiteitskaart wou of kon voorleggen aan de ordehandhavers. Na een worsteling, werd Chewie gearresteerd.

Internetpartij

Dit is zeker geen promostunt voor de release van The Force Awakens, de nieuwe prent in de Star Wars-saga. De actie was eigenlijk een stunt van de Oekraïense Internetpartij (UIP), een politieke partij opgericht in 2006 door hacker Dmitry Golubov. De partij - die zogezegd geleid wordt door 'Darth Vader' - steunt de digitalisering en ijvert voor gratis computerlessen voor iedereen in het land.

"Niets vreemd aan de hand hier", staat er te lezen op het Instagram-account van de politie, "Gewoon Chewbacca die onder bedwang gehouden wordt omdat hij geen legale documenten bezit terwijl hij Darth Vader naar de verkiezingen brengt." Chewbacca verscheen voor de rechter en moest een kleine administratieve boete van 170 Hryvnia betalen. Dat is net geen 7 euro. (AW)

Het harige monster maakte een Wookie Mistake toen hij in de straten van havenstad Odessa de weg naar de stembus baande voor Darth Vader en daarbij geen identiteitskaart wou of kon voorleggen aan de ordehandhavers. Na een worsteling, werd Chewie gearresteerd.InternetpartijDit is zeker geen promostunt voor de release van The Force Awakens, de nieuwe prent in de Star Wars-saga. De actie was eigenlijk een stunt van de Oekraïense Internetpartij (UIP), een politieke partij opgericht in 2006 door hacker Dmitry Golubov. De partij - die zogezegd geleid wordt door 'Darth Vader' - steunt de digitalisering en ijvert voor gratis computerlessen voor iedereen in het land. "Niets vreemd aan de hand hier", staat er te lezen op het Instagram-account van de politie, "Gewoon Chewbacca die onder bedwang gehouden wordt omdat hij geen legale documenten bezit terwijl hij Darth Vader naar de verkiezingen brengt." Chewbacca verscheen voor de rechter en moest een kleine administratieve boete van 170 Hryvnia betalen. Dat is net geen 7 euro. (AW)