De Oscars van 2016 zullen de geschiedenisboeken ingaan als de druppel die de Amerikaanse discriminatie-emmer deed overlopen. Hollywood eiste meer diversiteit in de genomineerden voor de begeerde Academy Awards. Zo was de hashtag #OscarsSoWhite in een mum van tijd trending en lieten verschillende bekende acteurs en actrices weten niet aanwezig te zijn op de 'te blanke' ceremonie.

Cheryl Boone Isaacs, voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences tijdens de Oscarstorm, werd woensdag opnieuw verkozen voor het vierde jaar op rij, ondanks de hetze van de voorbije Oscars. Isaacs liet tijdens het hele debat ook weten dat 'het een moeilijke maar belangrijke conversatie is, en tijd voor grote veranderingen.'

De voorzitter nodigde in juni 683 nieuwe leden uit, waarvan 41% van etnische minderheidsgroepen, waardoor hun aandeel van 8% naar 11% steeg. 46% van de nieuwe uitverkorenen was ook vrouwelijk, met als gevolg dat nu 27% van alle Academyleden geen man is.

(JL)

De Oscars van 2016 zullen de geschiedenisboeken ingaan als de druppel die de Amerikaanse discriminatie-emmer deed overlopen. Hollywood eiste meer diversiteit in de genomineerden voor de begeerde Academy Awards. Zo was de hashtag #OscarsSoWhite in een mum van tijd trending en lieten verschillende bekende acteurs en actrices weten niet aanwezig te zijn op de 'te blanke' ceremonie.Cheryl Boone Isaacs, voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences tijdens de Oscarstorm, werd woensdag opnieuw verkozen voor het vierde jaar op rij, ondanks de hetze van de voorbije Oscars. Isaacs liet tijdens het hele debat ook weten dat 'het een moeilijke maar belangrijke conversatie is, en tijd voor grote veranderingen.' De voorzitter nodigde in juni 683 nieuwe leden uit, waarvan 41% van etnische minderheidsgroepen, waardoor hun aandeel van 8% naar 11% steeg. 46% van de nieuwe uitverkorenen was ook vrouwelijk, met als gevolg dat nu 27% van alle Academyleden geen man is. (JL)