Deze zomervakantie wordt in Zweden Melancholia gedraaid. Over de plot is voorlopig weinig meer bekend dan dat er een enorme planeet wel héél dicht bij de aarde komt. Von Trier gaf al aan dat een happy end onwaarschijnlijk is. We mogen ons dus verwachten aan een apocalyptische film.

Toch wordt het meer dan een tweede 2012 - of minder, met een budget dat twintig keer lager ligt - het zou ook een heus psychologisch drama worden. Daarvoor moet onder anderen Charlotte Gainsbourg zorgen, die ook al in Von Trier's vorige film Antichrist speelde en er tegelijk een intensieve zangcarrière op nahoudt.

Het geld, zo'n 5,5 à 6,5 miljoen euro, werd bijeengesprokkeld in Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Zweden. De voertaal van de film is Engels. Bekijk hier de trailer van Antichrist:

PS Charlotte Gainsbourg speelt op zaterdag 19 juni in het Koninklijk Circus in Brussel. Vanaf morgen kunt u hier tickets bestellen.

Sam De Ryck

Deze zomervakantie wordt in Zweden Melancholia gedraaid. Over de plot is voorlopig weinig meer bekend dan dat er een enorme planeet wel héél dicht bij de aarde komt. Von Trier gaf al aan dat een happy end onwaarschijnlijk is. We mogen ons dus verwachten aan een apocalyptische film. Toch wordt het meer dan een tweede 2012 - of minder, met een budget dat twintig keer lager ligt - het zou ook een heus psychologisch drama worden. Daarvoor moet onder anderen Charlotte Gainsbourg zorgen, die ook al in Von Trier's vorige film Antichrist speelde en er tegelijk een intensieve zangcarrière op nahoudt. Het geld, zo'n 5,5 à 6,5 miljoen euro, werd bijeengesprokkeld in Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Zweden. De voertaal van de film is Engels. Bekijk hier de trailer van Antichrist: PS Charlotte Gainsbourg speelt op zaterdag 19 juni in het Koninklijk Circus in Brussel. Vanaf morgen kunt u hier tickets bestellen.Sam De Ryck