De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Loung Ung, waarin ze het relaas doet over haar leven als kind tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer. Het regime van Pol Pot was tussen 1975 tot 1979 verantwoordelijk voor de moord op naar schatting twee miljoen mensen, zowat een kwart van de bevolking.

"Ik heb het boek van Loung jaren geleden gelezen, en het was een van de eerste boeken die mijn ogen openden voor zaken in de wereld waar ik niets over wist", lichtte Jolie vooraf toe op een persconferentie. De filmster beseft naar eigen zeggen dat haar film niet de eerste over dit bloedige tijdperk is. Maar het verhaal van Loung heeft een bijzondere kracht omdat het wordt verteld vanuit het perspectief van een kind, aldus Jolie.

Jolie heeft een speciale band met Cambodja. Ze kwam er voor het eerst in 2000 voor de opnames van "Tomb Raider" en twee jaar later adopteerde ze haar zoon Maddox uit een Cambodjaans weeshuis. "Ik wilde begrijpen wat de ouders van mijn zoon hebben doorgemaakt. En ik wilde hem en zijn land beter leren kennen", aldus de ex van Brad Pitt en Billy Bob Thornton.

Onder meer koning Norodom Sihamoni en overlevenden van het regime woonden de voorstelling bij.

De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Loung Ung, waarin ze het relaas doet over haar leven als kind tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer. Het regime van Pol Pot was tussen 1975 tot 1979 verantwoordelijk voor de moord op naar schatting twee miljoen mensen, zowat een kwart van de bevolking. "Ik heb het boek van Loung jaren geleden gelezen, en het was een van de eerste boeken die mijn ogen openden voor zaken in de wereld waar ik niets over wist", lichtte Jolie vooraf toe op een persconferentie. De filmster beseft naar eigen zeggen dat haar film niet de eerste over dit bloedige tijdperk is. Maar het verhaal van Loung heeft een bijzondere kracht omdat het wordt verteld vanuit het perspectief van een kind, aldus Jolie. Jolie heeft een speciale band met Cambodja. Ze kwam er voor het eerst in 2000 voor de opnames van "Tomb Raider" en twee jaar later adopteerde ze haar zoon Maddox uit een Cambodjaans weeshuis. "Ik wilde begrijpen wat de ouders van mijn zoon hebben doorgemaakt. En ik wilde hem en zijn land beter leren kennen", aldus de ex van Brad Pitt en Billy Bob Thornton.Onder meer koning Norodom Sihamoni en overlevenden van het regime woonden de voorstelling bij.