Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Met haar speelfilmdebuut levert Van Wesemael een kroniek af van een vrolijk gestoorde familie. Ze liet zich hiervoor inspireren door het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulus II in 1985 aan België bracht.

Wim Opbrouck vertolkt de hoofdrol als Georges, een geboren marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij hoort dat de paus een openluchtmis komt geven en hij de kans krijgt om het café naast het terrein te huren, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, kinderen en collega's geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen... in principe.

Naast Opbrouck zijn de voornaamste rollen weggelegd voor Monic Hendrickx, Ben Segers en jong talent Chloë Daxhelet. Lady Linn schreef de soundtrack.

Van Wesemael is de eerste Benelux-regisseur die de eer krijgt om het Vancouver International Women in Film Festival met haar film te openen.

'Café Derby' was ook de openingsfilm van het recentste Filmfestival van Oostende.

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.Met haar speelfilmdebuut levert Van Wesemael een kroniek af van een vrolijk gestoorde familie. Ze liet zich hiervoor inspireren door het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulus II in 1985 aan België bracht. Wim Opbrouck vertolkt de hoofdrol als Georges, een geboren marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij hoort dat de paus een openluchtmis komt geven en hij de kans krijgt om het café naast het terrein te huren, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, kinderen en collega's geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen... in principe. Naast Opbrouck zijn de voornaamste rollen weggelegd voor Monic Hendrickx, Ben Segers en jong talent Chloë Daxhelet. Lady Linn schreef de soundtrack. Van Wesemael is de eerste Benelux-regisseur die de eer krijgt om het Vancouver International Women in Film Festival met haar film te openen. 'Café Derby' was ook de openingsfilm van het recentste Filmfestival van Oostende.