Het autobiografisch geïnspireerde verhaal beleeft er, na zijn wereldpremière in Oostende, zijn internationale première. De prent loopt sinds vorige week in Vlaamse zalen.

'Café Derby' is een kroniek van een vrolijk gestoorde familie, geïnspireerd op het levensverhaal van Van Wesemaels eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulus II in 1985 aan België bracht. De belangrijkste rollen zijn weggelegd voor Wim Opbrouck, Monic Hendrickx, Ben Segers en Chloë Daxhelet. De fotografie was in handen van Ruben Impens, terwijl Thomas Pooters de montage voor zijn rekening nam. De soundtrack van 'Café Derby' werd geschreven door Lady Linn.

Het HIFI snijdt van 8 tot 12 oktober zijn 23e editie aan en onderscheidt zich door het vertonen van onafhankelijke films aan een wereldwijd publiek. (Belga/DB)

Het autobiografisch geïnspireerde verhaal beleeft er, na zijn wereldpremière in Oostende, zijn internationale première. De prent loopt sinds vorige week in Vlaamse zalen. 'Café Derby' is een kroniek van een vrolijk gestoorde familie, geïnspireerd op het levensverhaal van Van Wesemaels eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulus II in 1985 aan België bracht. De belangrijkste rollen zijn weggelegd voor Wim Opbrouck, Monic Hendrickx, Ben Segers en Chloë Daxhelet. De fotografie was in handen van Ruben Impens, terwijl Thomas Pooters de montage voor zijn rekening nam. De soundtrack van 'Café Derby' werd geschreven door Lady Linn. Het HIFI snijdt van 8 tot 12 oktober zijn 23e editie aan en onderscheidt zich door het vertonen van onafhankelijke films aan een wereldwijd publiek. (Belga/DB)