Het overlijden werd bevetigd door de zoon van Bud Spencer, Giuseppe Pedersoli.

Spencer, geboren als Carlo Pedersoli, was vooral bekend voor zijn spaghettiwesterns, waarin hij vaak een duo vormde met landgenoot en collega-acteur Terrence Hill.

"Hij heeft niet geleden, hij had ons allebei bij zich en zijn laatste woord was 'bedankt'", aldus Giuseppe volgens persagentschap Ansa.

Olympische Spelen

Spencer en Hill maakten vooral in de jaren zeventig furore met hun komische westerns, zoals "God forgives... I Don't" en "They Call Me Trinity". Voor hij successen boekte als acteur, was Pedersoli een succesvol zwemmer. Hij nam zelfs deel aan de Olympische Spelen in de jaren 1950. In 1984 richtte hij zijn eigen luchtvaartmaatschappij op, Mistral Air. Hij verkocht het bedrijf later.

(Belga/RR)

Het overlijden werd bevetigd door de zoon van Bud Spencer, Giuseppe Pedersoli. Spencer, geboren als Carlo Pedersoli, was vooral bekend voor zijn spaghettiwesterns, waarin hij vaak een duo vormde met landgenoot en collega-acteur Terrence Hill. "Hij heeft niet geleden, hij had ons allebei bij zich en zijn laatste woord was 'bedankt'", aldus Giuseppe volgens persagentschap Ansa. Spencer en Hill maakten vooral in de jaren zeventig furore met hun komische westerns, zoals "God forgives... I Don't" en "They Call Me Trinity". Voor hij successen boekte als acteur, was Pedersoli een succesvol zwemmer. Hij nam zelfs deel aan de Olympische Spelen in de jaren 1950. In 1984 richtte hij zijn eigen luchtvaartmaatschappij op, Mistral Air. Hij verkocht het bedrijf later.(Belga/RR)