Deux jours, une nuit haalde het van Mommy van Xavier Dolan.

De Dardennes zijn vaste klant bij de Academie van de Lumières, de tweehonderd leden van de internationale pers die ieder jaar de beste Franse of Franstalige film van het voorbije jaar bekronen. In 2002 kregen ze al de prijs voor "Fils", in 2005 voor "L'enfant" en in 2008 voor "Lorna".

"Deux jours, une nuit" is ook nog in de running voor de Bafta's (Verenigd Koninkrijk), de Magrittes (België), de Césars (Frankrijk), de Satellite Awards (VS) en voor de Oscars (VS), dat laatste via actrice Marion Cotillard.

Timbuktu van Abderrahmane Sissako won de Lumière voor de beste film.

(Belga/RR)

Deux jours, une nuit haalde het van Mommy van Xavier Dolan. De Dardennes zijn vaste klant bij de Academie van de Lumières, de tweehonderd leden van de internationale pers die ieder jaar de beste Franse of Franstalige film van het voorbije jaar bekronen. In 2002 kregen ze al de prijs voor "Fils", in 2005 voor "L'enfant" en in 2008 voor "Lorna". "Deux jours, une nuit" is ook nog in de running voor de Bafta's (Verenigd Koninkrijk), de Magrittes (België), de Césars (Frankrijk), de Satellite Awards (VS) en voor de Oscars (VS), dat laatste via actrice Marion Cotillard. Timbuktu van Abderrahmane Sissako won de Lumière voor de beste film.(Belga/RR)