Johnson is na een korte ziekte gestorven in een ziekenhuis in Londen. In zijn zowat zestig jaar lange carrière speelde hij mee in talrijke theaterstukken, televisieseries en films. Hij was ook stichtend lid van de 'Royal Shakespeare Company'.

Eind de jaren vijftig speelde hij mee aan de zijde van Frank Sinatra en Gina Lollibrigida in 'Never so few' (1959), de start van zijn filmcarrière. Johnson was ook te zien in onder meer de Hollywood-films 'The boy in the striped pyjamas" (2008), 'Scoop' (2006) van Woody

Allen en 'Lara Croft: Tomb Raider' (2001) te zien.

De acteur huwde vier keer, waaronder een keer met Vertigo-ster Kim Novak. Richard Johnson laat zijn vrouw Lynne, met wie hij huwde in 2004, en vier kinderen na.

(Belga/LP)

Johnson is na een korte ziekte gestorven in een ziekenhuis in Londen. In zijn zowat zestig jaar lange carrière speelde hij mee in talrijke theaterstukken, televisieseries en films. Hij was ook stichtend lid van de 'Royal Shakespeare Company'. Eind de jaren vijftig speelde hij mee aan de zijde van Frank Sinatra en Gina Lollibrigida in 'Never so few' (1959), de start van zijn filmcarrière. Johnson was ook te zien in onder meer de Hollywood-films 'The boy in the striped pyjamas" (2008), 'Scoop' (2006) van Woody Allen en 'Lara Croft: Tomb Raider' (2001) te zien. De acteur huwde vier keer, waaronder een keer met Vertigo-ster Kim Novak. Richard Johnson laat zijn vrouw Lynne, met wie hij huwde in 2004, en vier kinderen na.(Belga/LP)