Meer dan 85.000 historische fragmenten werden gratis verdeeld via YouTube door British Pathé. Dit is goed voor 3.500 uur aan filmplezier. Heel wat belangrijke gebeurtenissen passeren de revue. Zo is er beeldmateriaal van de Titanic, de ramp met de Hindenburg, de atoombom op Hiroshima en de aanval op Pearl Harbour.

Onder de noemer Pathé News produceerde British Pathé in de twintigste eeuw filmpjes over rampen, grappige gebeurtenissen en andere historisch en cultureel relevante onderwerpen.

Alastair White, algemeen directeur van British Pathé, besliste om het archief gratis te verdelen en zo een schatkamer aan ongeziene beelden beschikbaar te maken via YouTube. (LP)

Meer dan 85.000 historische fragmenten werden gratis verdeeld via YouTube door British Pathé. Dit is goed voor 3.500 uur aan filmplezier. Heel wat belangrijke gebeurtenissen passeren de revue. Zo is er beeldmateriaal van de Titanic, de ramp met de Hindenburg, de atoombom op Hiroshima en de aanval op Pearl Harbour. Onder de noemer Pathé News produceerde British Pathé in de twintigste eeuw filmpjes over rampen, grappige gebeurtenissen en andere historisch en cultureel relevante onderwerpen. Alastair White, algemeen directeur van British Pathé, besliste om het archief gratis te verdelen en zo een schatkamer aan ongeziene beelden beschikbaar te maken via YouTube. (LP)