'De man die Freddie Mercury vertolkt, moet echt wel geloofwaardig zijn. En dat gevoel hadden we niet met Sacha', aldus voormalig Queen-gitarist Brian May. Dus werd Sacha Baron Cohen uit de cast gehaald. De hoofdrol in de biografische film over de levenswandel van de flamboyante Queen-frontman zou nu naar Ben Whislaw, bekend uit 'Skyfall', gaan.

Er ontstond nogal wat onduidelijkheid toen in juli bekendraakte dat Cohen - bekend van z'n populaire typetjes 'Ali G' en 'Borat' - de opnamestudio's definitief had verlaten. Er was sprake van meningsverschillen over de inhoud en de toegankelijkheid van de biopic. 'Jammer dat sensationele verhalen de ronde deden en dat hij zelf uit de cast zou gestapt zijn. Want het zijn allemaal leugens,' zegt May.

'Zijn acteerwerk in zijn laatste fillms 'The Dicatator', 'Les Miserables' en 'Hugo' deed hij met brio. Maar het waren typische Baron Cohen-vertolkingen. En die 'afleiding' wilden we niet in de Freddie-film', verduidelijkt hij. Cohen verliet de set zonder rancune. 'We zijn hem dankbaar. Zijn enthousiasme voor het project heeft ons vooruitgeholpen', klonk het nog. (DB)

'De man die Freddie Mercury vertolkt, moet echt wel geloofwaardig zijn. En dat gevoel hadden we niet met Sacha', aldus voormalig Queen-gitarist Brian May. Dus werd Sacha Baron Cohen uit de cast gehaald. De hoofdrol in de biografische film over de levenswandel van de flamboyante Queen-frontman zou nu naar Ben Whislaw, bekend uit 'Skyfall', gaan.Er ontstond nogal wat onduidelijkheid toen in juli bekendraakte dat Cohen - bekend van z'n populaire typetjes 'Ali G' en 'Borat' - de opnamestudio's definitief had verlaten. Er was sprake van meningsverschillen over de inhoud en de toegankelijkheid van de biopic. 'Jammer dat sensationele verhalen de ronde deden en dat hij zelf uit de cast zou gestapt zijn. Want het zijn allemaal leugens,' zegt May.'Zijn acteerwerk in zijn laatste fillms 'The Dicatator', 'Les Miserables' en 'Hugo' deed hij met brio. Maar het waren typische Baron Cohen-vertolkingen. En die 'afleiding' wilden we niet in de Freddie-film', verduidelijkt hij. Cohen verliet de set zonder rancune. 'We zijn hem dankbaar. Zijn enthousiasme voor het project heeft ons vooruitgeholpen', klonk het nog. (DB)