Op zondag 7 december werd 'Boyhood' uitgeroepen tot beste film door de New York Film Critics Online. Regisseur Linklater kreeg de prijs voor beste cineast en Patricia Arquette werd verkozen tot beste actrice in bijrol. De prent, regisseur en cast kregen dit jaar al talloze prijzen en nominaties en ook de recensies waren wereldwijd lovend.

Uniek filmproces

Ook noemt Variety het filmproces van twaalf jaar als reden voor de jury van de Oscars om de prent uit te roepen tot beste film van 2014. Bovendien is de film erg herkenbaar voor kijkers wereldwijd, wat in het verleden ook een pluspunt is gebleken tijdens de Oscarsmallemolen.

Van Rotten Tomatoes kreeg de film maar liefst 99 procent en IMDb levert een rating van 8.5 op.

De kans dat 'Boyhood' met heel wat prijzen gaat lopen en ook de hoofdvogel zal afschieten tijdens de Oscars, blijft stijgen naarmate de prent meer awards binnenrijft. Als grootste concurrenten worden 'Birdman' en 'A Most Violent Year' genoemd. Het wordt wachten tot 22 februari om te ontdekken of de Academy Awards 2015 de verwachtingen inlossen. (LP)

Op zondag 7 december werd 'Boyhood' uitgeroepen tot beste film door de New York Film Critics Online. Regisseur Linklater kreeg de prijs voor beste cineast en Patricia Arquette werd verkozen tot beste actrice in bijrol. De prent, regisseur en cast kregen dit jaar al talloze prijzen en nominaties en ook de recensies waren wereldwijd lovend. Uniek filmproces Ook noemt Variety het filmproces van twaalf jaar als reden voor de jury van de Oscars om de prent uit te roepen tot beste film van 2014. Bovendien is de film erg herkenbaar voor kijkers wereldwijd, wat in het verleden ook een pluspunt is gebleken tijdens de Oscarsmallemolen. Van Rotten Tomatoes kreeg de film maar liefst 99 procent en IMDb levert een rating van 8.5 op. De kans dat 'Boyhood' met heel wat prijzen gaat lopen en ook de hoofdvogel zal afschieten tijdens de Oscars, blijft stijgen naarmate de prent meer awards binnenrijft. Als grootste concurrenten worden 'Birdman' en 'A Most Violent Year' genoemd. Het wordt wachten tot 22 februari om te ontdekken of de Academy Awards 2015 de verwachtingen inlossen. (LP)