De zwarte komedie Borgman van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam is geselecteerd voor het festival van het American Film Institute in Los Angeles. Het festival wordt gezien als een plaats waar buitenlandse titels zich kunnen profileren voor de Oscaruitreiking die dit jaar in maart zal plaatsvinden. Het AFI-festival vindt plaats in november en dompelt de bezoeker 8 dagen lang onder in de beste cinema van het afgelopen jaar. Het festival geeft een overzicht van de meest boeiende internationale films. In totaal werden er 119 films geselecteerd uit 43 landen.

Borgman, een Nederlands-Belgisch-Deense coproductie, won eerder dit jaar al drie Gouden Kalveren en is de Nederlandse inzending voor de Oscars.

De zwarte komedie verhaalt over een mysterieuze vreemdeling die op een mooie dag aanbelt bij een villa en het leven van de inwoners danig overhoop haalt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hadewych Minis, de Belgische acteur Jan Bijvoets en Mike Weerts. De Belgische acteurs Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets spelen ook een rol in de prent.

De selectie voor het AFI-festival verhoogt de kansen op een Oscaroverwinning aanzienlijk. (LP)

De zwarte komedie Borgman van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam is geselecteerd voor het festival van het American Film Institute in Los Angeles. Het festival wordt gezien als een plaats waar buitenlandse titels zich kunnen profileren voor de Oscaruitreiking die dit jaar in maart zal plaatsvinden. Het AFI-festival vindt plaats in november en dompelt de bezoeker 8 dagen lang onder in de beste cinema van het afgelopen jaar. Het festival geeft een overzicht van de meest boeiende internationale films. In totaal werden er 119 films geselecteerd uit 43 landen. Borgman, een Nederlands-Belgisch-Deense coproductie, won eerder dit jaar al drie Gouden Kalveren en is de Nederlandse inzending voor de Oscars. De zwarte komedie verhaalt over een mysterieuze vreemdeling die op een mooie dag aanbelt bij een villa en het leven van de inwoners danig overhoop haalt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hadewych Minis, de Belgische acteur Jan Bijvoets en Mike Weerts. De Belgische acteurs Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets spelen ook een rol in de prent. De selectie voor het AFI-festival verhoogt de kansen op een Oscaroverwinning aanzienlijk. (LP)