Het internationale megasucces van Skyfall was het ultieme verjaardagscadeau voor de 50-jarige James Bond. Met 1,1 miljard dollar op de teller is het de meest succesvolle Bondfilm uit de filmgeschiedenis. De populariteit van James Bond is in jaren nooit zo groot geweest. Er is erg veel belangstelling voor de films, en in september 2013 verschijnt er een gloednieuw boek over de superspion. Van deze succesgolf willen de makers gretig blijven profiteren.

De geruchten voor een heruitgave van Dr. No komen uit Taiwan, waar binnenkort een Blu-rayversie in 3D van de film op de markt komt. De Britse website Bleeding Cool, die zich voornamelijk bezighoudt met film en tv, is er immers achter gekomen dat er ook een bioscoopheruitgave op de planning staat. Zowel Sony Pictures als MGM Studio's houden de lippen stijf op elkaar. Ze zeggen niet dat er plannen zijn, maar ontkrachten de geruchten ook niet.

De vraag is nu of, als er een heruitgave zou zijn, Dr. No wel de beste keuze is om een frisse make-over te geven. De prent is immers verre van de populairste Bondfilm, en de speciale effecten van die tijd laten een 3D-conversie niet zo gemakkelijk toe. In Dr. No gaat Bond naar het zonovergoten Jamaica om er een moord op een mede-agent op te lossen. Daar ontdekt hij dat de moord slechts een fractie is van een grotesk complot. Samen met CIA-agent Felix Leiter probeert hij het complot op te lossen. (TR)

Het internationale megasucces van Skyfall was het ultieme verjaardagscadeau voor de 50-jarige James Bond. Met 1,1 miljard dollar op de teller is het de meest succesvolle Bondfilm uit de filmgeschiedenis. De populariteit van James Bond is in jaren nooit zo groot geweest. Er is erg veel belangstelling voor de films, en in september 2013 verschijnt er een gloednieuw boek over de superspion. Van deze succesgolf willen de makers gretig blijven profiteren. De geruchten voor een heruitgave van Dr. No komen uit Taiwan, waar binnenkort een Blu-rayversie in 3D van de film op de markt komt. De Britse website Bleeding Cool, die zich voornamelijk bezighoudt met film en tv, is er immers achter gekomen dat er ook een bioscoopheruitgave op de planning staat. Zowel Sony Pictures als MGM Studio's houden de lippen stijf op elkaar. Ze zeggen niet dat er plannen zijn, maar ontkrachten de geruchten ook niet. De vraag is nu of, als er een heruitgave zou zijn, Dr. No wel de beste keuze is om een frisse make-over te geven. De prent is immers verre van de populairste Bondfilm, en de speciale effecten van die tijd laten een 3D-conversie niet zo gemakkelijk toe. In Dr. No gaat Bond naar het zonovergoten Jamaica om er een moord op een mede-agent op te lossen. Daar ontdekt hij dat de moord slechts een fractie is van een grotesk complot. Samen met CIA-agent Felix Leiter probeert hij het complot op te lossen. (TR)