Guy Hamilton regisseerde zowel Sean Connery (in "Goldfinger" en "Diamonds are Forever") als Roger Moore (in "Live and let die" en "The man with the golden gun") als spion 007. Die films worden tot de betere in de Bond-reeks gerekend.

Hamiltons carrière was echter meer dan Bond alleen. Zo draaide hij met Michael Caine de oorlogsprent "Battle of Britain" en de Koude-Oorlogsthriller "Funeral in Berlin" (in de Harry Pamer-reeks). Ook de oorlogsfilm "Force 10 from Navarone" - met Harrison Ford - was van zijn hand.

Hij draaide ook één van de niet weinige Agatha Christie-verfilmingen: "The Mirror Crack'd", met Angela Lansbury als Miss Marple, was echter geen Marple op hoog niveau.

Hamilton leerde de job van een "grote" uit de geschiedenis: Carol Reed. Als regieassistent van Reed werkte hij onder andere mee aan "The Third Man". In die film speelde hij in enkele scènes de doublure van Orson Welles.

Guy Hamilton regisseerde zowel Sean Connery (in "Goldfinger" en "Diamonds are Forever") als Roger Moore (in "Live and let die" en "The man with the golden gun") als spion 007. Die films worden tot de betere in de Bond-reeks gerekend. Hamiltons carrière was echter meer dan Bond alleen. Zo draaide hij met Michael Caine de oorlogsprent "Battle of Britain" en de Koude-Oorlogsthriller "Funeral in Berlin" (in de Harry Pamer-reeks). Ook de oorlogsfilm "Force 10 from Navarone" - met Harrison Ford - was van zijn hand. Hij draaide ook één van de niet weinige Agatha Christie-verfilmingen: "The Mirror Crack'd", met Angela Lansbury als Miss Marple, was echter geen Marple op hoog niveau. Hamilton leerde de job van een "grote" uit de geschiedenis: Carol Reed. Als regieassistent van Reed werkte hij onder andere mee aan "The Third Man". In die film speelde hij in enkele scènes de doublure van Orson Welles.