The Producers Guild of America hebben de producers genomineerd voor de prestigieuze Producers Guild Awards, dat zijn de onderscheidingen van de vakvereniging voor producers in Hollywood. De genomineerden in de categorie Beste Film zijn: Blue Jasmine, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Nebraska, Saving Mr. Banks, The Wolf of Wall Street, American Hustle en 12 Years a Slave.

Aangezien deze prijsuitreiking een belangrijke indicator is voor de Oscars, stijgen ook de kansen van deze films op een Oscarnominatie in de categorie Beste Film. De laatste keer dat PGA en the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences niet op dezelfde lijn zaten was zeven jaar geleden. Toen koos PGA voor 'Little Miss Sunshine', terwijl de Oscar voor Beste Film naar Martin Scorsese's 'The Departed' ging.

Titels als Inside Llewyn Davis van de broers Coen en The Butler van Lee Daniels grijpen dit jaar naast een nominatie.

In de categorie Beste Animatiefilm zijn The Croods, Despicable Me 2, Epic, Frozen en Monsters University de kanshebbers op een PGA.

HBO heeft de beste papieren in de categorie tv-producties, met een nominatie voor Behind the Candelabra (met Michael Douglas en Matt Damon) en Phil Spector (Al Pacino). Ook Top of the Lake, American Horror Story: Asylum en Killing Kennedy strijden mee om een award.

De winnaars van de 25ste Producers Guild Awards worden bekendgemaakt op 19 januari in het Beverly Hilton Hotel in Californië. (DB)

The Producers Guild of America hebben de producers genomineerd voor de prestigieuze Producers Guild Awards, dat zijn de onderscheidingen van de vakvereniging voor producers in Hollywood. De genomineerden in de categorie Beste Film zijn: Blue Jasmine, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Nebraska, Saving Mr. Banks, The Wolf of Wall Street, American Hustle en 12 Years a Slave.Aangezien deze prijsuitreiking een belangrijke indicator is voor de Oscars, stijgen ook de kansen van deze films op een Oscarnominatie in de categorie Beste Film. De laatste keer dat PGA en the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences niet op dezelfde lijn zaten was zeven jaar geleden. Toen koos PGA voor 'Little Miss Sunshine', terwijl de Oscar voor Beste Film naar Martin Scorsese's 'The Departed' ging.Titels als Inside Llewyn Davis van de broers Coen en The Butler van Lee Daniels grijpen dit jaar naast een nominatie. In de categorie Beste Animatiefilm zijn The Croods, Despicable Me 2, Epic, Frozen en Monsters University de kanshebbers op een PGA.HBO heeft de beste papieren in de categorie tv-producties, met een nominatie voor Behind the Candelabra (met Michael Douglas en Matt Damon) en Phil Spector (Al Pacino). Ook Top of the Lake, American Horror Story: Asylum en Killing Kennedy strijden mee om een award.De winnaars van de 25ste Producers Guild Awards worden bekendgemaakt op 19 januari in het Beverly Hilton Hotel in Californië. (DB)