Meer dan vijf jaar hebben ze eraan gewerkt, Steven Spielberg en Peter Jackson, en nu is hij eindelijk klaar: The Adventures of Tintin. Herge's verhaal werd verfilmd aan de hand van 3D motion capture. Daardoor worden de bewegingen van echte acteurs omgezet naar 3D beelden.

De eerste resultaten die die techniek opleverde, leken zeer eigenaardig, maar sinds de trailer zagen we dat alles is goedgekomen. Wat verwacht je anders van een bedrijf als Weta Digital, dat eerder al The Lord of the Rings, King Kong en Avatar maakte.

Benieuwd hoe die opnames precies verliepen? De filmpjes hieronder bieden je een unieke blik achter de schermen.

Woensdag 19 oktober vindt u bovendien een uitgebreide Kuifje special in Knack Focus.

Meer dan vijf jaar hebben ze eraan gewerkt, Steven Spielberg en Peter Jackson, en nu is hij eindelijk klaar: The Adventures of Tintin. Herge's verhaal werd verfilmd aan de hand van 3D motion capture. Daardoor worden de bewegingen van echte acteurs omgezet naar 3D beelden. De eerste resultaten die die techniek opleverde, leken zeer eigenaardig, maar sinds de trailer zagen we dat alles is goedgekomen. Wat verwacht je anders van een bedrijf als Weta Digital, dat eerder al The Lord of the Rings, King Kong en Avatar maakte. Benieuwd hoe die opnames precies verliepen? De filmpjes hieronder bieden je een unieke blik achter de schermen. Woensdag 19 oktober vindt u bovendien een uitgebreide Kuifje special in Knack Focus.