Alejandro González Iñárritu ziet een nieuwe adaptatie van de Disneyklassieker The Jungle Book helemaal zitten. Warner Bros. heeft zijn zinnen gezet op een volwassen versie van de verhalen van Rudyard Kipling. De Mexicaanse regisseur staat bovenaan het verlanglijstje. Als de deal rond is, wordt het meteen zijn eerste 'big budget'-project.

Iñárritu is de regisseur van inventief gestructureerde mozaïeken als 'Amores Perros' en 'Babel', en het intrigerende '21 Grams' met Sean Penn, Benicio Del Toro en Naomi Watts. In 2010 bracht hij het noodlotsdrama 'Biutiful' uit. Javier Bardem werd in Cennes gelauwerd voor zijn indrukwekkende hoofdrol als onrustige sjacheraar. De dood is een terugkerend thema in de films van de Mexicaan. Voor de verfilming van de Disneyklassieker zal hij het over een andere boeg gooien.

Ook Disney komt met een nieuwe Jungle Book, waarvoor Jon Favreau, bekend van 'Iron Man', werd aangesteld als regisseur. Dat project zou in oktober 2015 klaar moeten zijn. (DB)

Alejandro González Iñárritu ziet een nieuwe adaptatie van de Disneyklassieker The Jungle Book helemaal zitten. Warner Bros. heeft zijn zinnen gezet op een volwassen versie van de verhalen van Rudyard Kipling. De Mexicaanse regisseur staat bovenaan het verlanglijstje. Als de deal rond is, wordt het meteen zijn eerste 'big budget'-project. Iñárritu is de regisseur van inventief gestructureerde mozaïeken als 'Amores Perros' en 'Babel', en het intrigerende '21 Grams' met Sean Penn, Benicio Del Toro en Naomi Watts. In 2010 bracht hij het noodlotsdrama 'Biutiful' uit. Javier Bardem werd in Cennes gelauwerd voor zijn indrukwekkende hoofdrol als onrustige sjacheraar. De dood is een terugkerend thema in de films van de Mexicaan. Voor de verfilming van de Disneyklassieker zal hij het over een andere boeg gooien. Ook Disney komt met een nieuwe Jungle Book, waarvoor Jon Favreau, bekend van 'Iron Man', werd aangesteld als regisseur. Dat project zou in oktober 2015 klaar moeten zijn. (DB)