Inarritu haalde het van veteraan Clint Eastwood ("American Sniper"), indie-filmer Richard Linklater ("Boyhood"), Morten Tyldum ("Imitation Game") en Wes Anderson ("The Grand Budapest Hotel").

"Birdman" is, onder andere door zijn one shot-fotografie, een buitenbeentje in het oeuvre van de Mexicaanse cineast, die naam en faam verwierf met existentiële drama's als "Amores Perros", "21 Grams", "Babel" en "Biutiful".

Twee weken geleden had "Birdman" reeds de hoofdprijs van de acteursvakbond SGA gewonnen. Opvallend: in de categorie documentaires ging de bekroning naar "Citizenfour" van Laura Poitras, een film over NSA-klokkenluider Edward Snowden. (BELGA)

Inarritu haalde het van veteraan Clint Eastwood ("American Sniper"), indie-filmer Richard Linklater ("Boyhood"), Morten Tyldum ("Imitation Game") en Wes Anderson ("The Grand Budapest Hotel"). "Birdman" is, onder andere door zijn one shot-fotografie, een buitenbeentje in het oeuvre van de Mexicaanse cineast, die naam en faam verwierf met existentiële drama's als "Amores Perros", "21 Grams", "Babel" en "Biutiful". Twee weken geleden had "Birdman" reeds de hoofdprijs van de acteursvakbond SGA gewonnen. Opvallend: in de categorie documentaires ging de bekroning naar "Citizenfour" van Laura Poitras, een film over NSA-klokkenluider Edward Snowden. (BELGA)