Nadat de bioscooprelease in 2015 uitgesteld werd, verschijnt Nina nu toch op het grote scherm, meer bepaald op 22 april. De film, geregisseerd door Cynthia Mort, is gebaseerd op de autobiografie I Put a Spell on You uit 1992, en behandelt de periode waarin Simone te kampen krijgt met een alcoholverslaving, waardoor weinig producers nog met haar willen samenwerken. Nina besteedt ook uitvoerig aandacht aan Simones rol als activiste in de VS.

Ongenoegen over casting

De release van Nina gaat gepaard met hevige kritiek - van fans, maar ook van dochter Lisa Simone. Dat Zoe Saldana, bekend van onder meer Guardians of the Galaxy, Avatar en de nieuwe Start Trek-films, gecast werd als Simone, noemen zij 'respectloos' en 'ontactvol'. Saldana - die een minder donkere huidskleur heeft dan Simone - moest voor die rol donkere make-up dragen en kreeg ook een valse neus aangemeten. Dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat. De nabestaanden uiten hun ongenoegen via de officiële Twitterpagina van Simone.

Bekijk hier de eerste trailer van Nina:

(JG)

Nadat de bioscooprelease in 2015 uitgesteld werd, verschijnt Nina nu toch op het grote scherm, meer bepaald op 22 april. De film, geregisseerd door Cynthia Mort, is gebaseerd op de autobiografie I Put a Spell on You uit 1992, en behandelt de periode waarin Simone te kampen krijgt met een alcoholverslaving, waardoor weinig producers nog met haar willen samenwerken. Nina besteedt ook uitvoerig aandacht aan Simones rol als activiste in de VS.Ongenoegen over castingDe release van Nina gaat gepaard met hevige kritiek - van fans, maar ook van dochter Lisa Simone. Dat Zoe Saldana, bekend van onder meer Guardians of the Galaxy, Avatar en de nieuwe Start Trek-films, gecast werd als Simone, noemen zij 'respectloos' en 'ontactvol'. Saldana - die een minder donkere huidskleur heeft dan Simone - moest voor die rol donkere make-up dragen en kreeg ook een valse neus aangemeten. Dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat. De nabestaanden uiten hun ongenoegen via de officiële Twitterpagina van Simone.Bekijk hier de eerste trailer van Nina: (JG)