Zuid-Afrika heeft de rode loper uitgerold voor de film "Mandela, Long Walk to Freedom", gebaseerd op het leven van de voormalige president.

Heel wat personaliteiten kwamen naar de premiere afgezakt, onder wie Mandela's ex-vrouw Winnie en enkele oud-ministers. Het werd een emotionele vertoning.

'Mandela, Long Walk to Freedom' is gebaseerd op de autobiografie van Mandela uit 1994. Niet alleen zijn politiek activisme komt in het verhaal aan bod, ook zijn jeugd in het xhosa-dorp Qunu en familiale gebeurtenissen. In 1994 werd Mandela verkozen tot eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

Winnie, één van de hoofdpersonages in de prent vertolkt door de Britse Naomie Harris, zei na afloop dat ze "geen woorden" heeft om te vertellen wat ze voelde bij het zien van de beelden. Die geven volgens haar "getrouw de pijn van het verleden weer".

De titelrol wordt vertolkt door de Britse acteur Idris Elba, bij ons bekend van de serie "Luther". Mandela zelf was niet aanwezig op de vertoning, de hoogbejaarde man is nog altijd zwaar ziek. De film zal vanaf 28 november in de zalen in Zuid-Afrika te zien zijn. (Belga/DB)

Zuid-Afrika heeft de rode loper uitgerold voor de film "Mandela, Long Walk to Freedom", gebaseerd op het leven van de voormalige president. Heel wat personaliteiten kwamen naar de premiere afgezakt, onder wie Mandela's ex-vrouw Winnie en enkele oud-ministers. Het werd een emotionele vertoning. 'Mandela, Long Walk to Freedom' is gebaseerd op de autobiografie van Mandela uit 1994. Niet alleen zijn politiek activisme komt in het verhaal aan bod, ook zijn jeugd in het xhosa-dorp Qunu en familiale gebeurtenissen. In 1994 werd Mandela verkozen tot eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Winnie, één van de hoofdpersonages in de prent vertolkt door de Britse Naomie Harris, zei na afloop dat ze "geen woorden" heeft om te vertellen wat ze voelde bij het zien van de beelden. Die geven volgens haar "getrouw de pijn van het verleden weer". De titelrol wordt vertolkt door de Britse acteur Idris Elba, bij ons bekend van de serie "Luther". Mandela zelf was niet aanwezig op de vertoning, de hoogbejaarde man is nog altijd zwaar ziek. De film zal vanaf 28 november in de zalen in Zuid-Afrika te zien zijn. (Belga/DB)