Dorothea Lange (1895 - 1965) was de fotojournaliste die de Grote Depressie van de jaren '30 vastlegde op de gevoelige plaat. De iconische fotoreeks toont de slachtoffers van de crisis en geldt als een mijlpaal in de journalistiek. Naar verluidt vond John Steinbeck inspiratie in haar foto's voor zijn 'The Grapes of Wrath'.

De biopic zou gaan over het werk en het leven van Lange, die op vroege leeftijd aan polio leed maar bleef doorbijten. David Fincher zou de film niet zelf regisseren, maar de rol van producer op zich nemen.

Fincher (Fight Club, The Game, Se7en) oogstte vorig jaar nog succes met 'The Social Network'. Momenteel zijn alle ogen gericht op zijn Amerikaanse versie van 'The Girl With the Dragon Tattoo' (zie trailer) naar de roman van de Zweedse Stieg Larsson dat in januari 2012 bij ons in de zalen speelt.

(DDG)

Dorothea Lange (1895 - 1965) was de fotojournaliste die de Grote Depressie van de jaren '30 vastlegde op de gevoelige plaat. De iconische fotoreeks toont de slachtoffers van de crisis en geldt als een mijlpaal in de journalistiek. Naar verluidt vond John Steinbeck inspiratie in haar foto's voor zijn 'The Grapes of Wrath'. De biopic zou gaan over het werk en het leven van Lange, die op vroege leeftijd aan polio leed maar bleef doorbijten. David Fincher zou de film niet zelf regisseren, maar de rol van producer op zich nemen. Fincher (Fight Club, The Game, Se7en) oogstte vorig jaar nog succes met 'The Social Network'. Momenteel zijn alle ogen gericht op zijn Amerikaanse versie van 'The Girl With the Dragon Tattoo' (zie trailer) naar de roman van de Zweedse Stieg Larsson dat in januari 2012 bij ons in de zalen speelt. (DDG)