Het Brusselse animatiefilmfestival Anima loopt dit weekend ten einde. In de vroege uurtjes van Valentijnsdag worden de laatste beelden getoond. Zaterdag is er nog eerst de Animeernacht, met een ruime selectie van kortfilms. Zondag sluit het festival in schoonheid af met de bekendmaking van het palmares en de première van Kahlil Gibran's The Prophet van Roger Allers.

Voor wie afgelopen week niet tot in Flagey geraakte - of we nog wat extra producties wil meepikken -, hebben we een selectie gemaakt van enkele leuke titels uit het aanbod van de nationale en internationale competitie. Absurd, grappig, ontroerend of schattig: deze acht animatiefilms bieden voor elk wat wils.

Fears (Nata Metlukh)

Wojtek, The Soldier Bear (Marianna Raskin)

Perfect Houseguest (Ru Kuwahata, Max Porter)

Dji. Death Sails (Dmitri Voloshin)

Doggy Love (Wong Ping)

Lesley the Pony Has an A+ Day (Christian Larrave)

Slaves of the Rave (William Garratt)

Little Dreams (Wilkie Branson )

Het Brusselse animatiefilmfestival Anima loopt dit weekend ten einde. In de vroege uurtjes van Valentijnsdag worden de laatste beelden getoond. Zaterdag is er nog eerst de Animeernacht, met een ruime selectie van kortfilms. Zondag sluit het festival in schoonheid af met de bekendmaking van het palmares en de première van Kahlil Gibran's The Prophet van Roger Allers. Voor wie afgelopen week niet tot in Flagey geraakte - of we nog wat extra producties wil meepikken -, hebben we een selectie gemaakt van enkele leuke titels uit het aanbod van de nationale en internationale competitie. Absurd, grappig, ontroerend of schattig: deze acht animatiefilms bieden voor elk wat wils.