Onze lievelingsscène van de maand komt uit Bad Lieutenant, Herzogs laatste, waar Nicholas Cage in de hoedanigheid van flik de drugs van een jong koppeltje in beslag neemt. De jongeman smeekt hem om geen aangifte te doen -- ze zijn voor personal use, zegt hij, en als zijn vader het te weten komt, is hij de klos.

Zijn vriendinnetje blijft niet bij de pakken zitten; ze gaat vlak voor Cage staan en blaast bedwelmende crackrook in zijn mond, waarna ze hem begint te kussen en het geheel ontaardt in rechtopstaande coïtus. Cage dwingt de jongeman om toe te kijken, met zijn geweer in de hand.

Gelukkig hebben de mensen van The Observer iets minder last van alzheimer en kunnen ze zich ook scènes van films uit verafgelegen jaartallen als '53 en '60 herinneren. Op hun site vertellen filmcritici en cinemahelden als Ken Loach over de scène die op hun geestesoog staat getatoeëerd.

In de commentaren ontspon zich de voorbije twee weken een levendig debat over welke scènes niet aan bod kwamen. Zeker het lezen waard. Enfin, tot de HLN-lezers Engels leren en er hun eigen favorieten aan toevoegen. Maar het valt te betwijfelen of ze in de UK al gehoord hebben van kleppers als Wolf en de reeks die The Wire alvast qua lengte overtreft: Familie.

Hier de trailer van Bad Lieutenant. De recensie van (D.M.) staat woensdag in onze papieren pendant.

Sam De Ryck

Onze lievelingsscène van de maand komt uit Bad Lieutenant, Herzogs laatste, waar Nicholas Cage in de hoedanigheid van flik de drugs van een jong koppeltje in beslag neemt. De jongeman smeekt hem om geen aangifte te doen -- ze zijn voor personal use, zegt hij, en als zijn vader het te weten komt, is hij de klos. Zijn vriendinnetje blijft niet bij de pakken zitten; ze gaat vlak voor Cage staan en blaast bedwelmende crackrook in zijn mond, waarna ze hem begint te kussen en het geheel ontaardt in rechtopstaande coïtus. Cage dwingt de jongeman om toe te kijken, met zijn geweer in de hand. Gelukkig hebben de mensen van The Observer iets minder last van alzheimer en kunnen ze zich ook scènes van films uit verafgelegen jaartallen als '53 en '60 herinneren. Op hun site vertellen filmcritici en cinemahelden als Ken Loach over de scène die op hun geestesoog staat getatoeëerd. In de commentaren ontspon zich de voorbije twee weken een levendig debat over welke scènes niet aan bod kwamen. Zeker het lezen waard. Enfin, tot de HLN-lezers Engels leren en er hun eigen favorieten aan toevoegen. Maar het valt te betwijfelen of ze in de UK al gehoord hebben van kleppers als Wolf en de reeks die The Wire alvast qua lengte overtreft: Familie. Hier de trailer van Bad Lieutenant. De recensie van (D.M.) staat woensdag in onze papieren pendant.Sam De Ryck