Twee onafhankelijke jury's hebben de winnaars van hun prijzen al bekendgemaakt. De Chileense film "Gloria", van Sebastián Lelio, wint de hoofdprijs van de oecumenische jury. "Gloria", een tragikomedie, maakt ook deel uit van de competitie.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty Internationaal reikte haar filmprijs, die 5.000 euro waard is, uit aan de Australische jeugdfilm "The Rocket", van Kim Mordaunt. De film gaat over een kleine jongen in Laos.

De jury van evangelische en katholieke kerken noemde "Gloria" een verfrissend en aanstekelijk pleidooi voor het feest van het leven. De jury liet zich "betoveren door de magie en de vrolijkheid waarmee de film over een schijnbaar verloren wereld vertelt".

Grote favoriet voor een Gouden Beer is de Iraanse film "Pardé", van regisseur Jafar Panahi. Zijn film moest het land uit gesmokkeld worden, omdat Panahi huisarrest en een beroepsverbod opgelegd kreeg van het Iraanse regime. (Belga/DB)

Twee onafhankelijke jury's hebben de winnaars van hun prijzen al bekendgemaakt. De Chileense film "Gloria", van Sebastián Lelio, wint de hoofdprijs van de oecumenische jury. "Gloria", een tragikomedie, maakt ook deel uit van de competitie. De mensenrechtenorganisatie Amnesty Internationaal reikte haar filmprijs, die 5.000 euro waard is, uit aan de Australische jeugdfilm "The Rocket", van Kim Mordaunt. De film gaat over een kleine jongen in Laos. De jury van evangelische en katholieke kerken noemde "Gloria" een verfrissend en aanstekelijk pleidooi voor het feest van het leven. De jury liet zich "betoveren door de magie en de vrolijkheid waarmee de film over een schijnbaar verloren wereld vertelt". Grote favoriet voor een Gouden Beer is de Iraanse film "Pardé", van regisseur Jafar Panahi. Zijn film moest het land uit gesmokkeld worden, omdat Panahi huisarrest en een beroepsverbod opgelegd kreeg van het Iraanse regime. (Belga/DB)