Vanaf vrijdag kunnen Netflix-abonnees kijken naar Black Mirror: Bandersnatch, een nieuwe aflevering van Black Mirror. Aflevering is wellicht niet het juiste woord: Bandersnatch wordt aangekondigd als een film, duurt anderhalf uur en wordt niet aangekondigd als deel van het vijfde seizoen dat eraankomt.

Bandersnatch, genoemd naar een mythisch wezen dat door Lewis Carroll werd bedacht, gaat over een jonge programmeur die aan een videogame werkt, gebaseerd op een donkere fantasyroman die nooit uitkwam omdat de auteur ervan gek werd. Tijdens zijn werk begint hij de realiteit in vraag te stellen. Hoe het allemaal afloopt? Dat beslist u zelf. De cast heeft zowat vijf uur aan materiaal opgenomen, waarmee de kijker door op cruciale momenten keuzes te maken zijn eigen aflevering distilleert.

Fans keken al bijna een maand uit naar Bandersnatch, omdat de release een maand geleden al werd aangekondigd op een geverifieerd neven-Twitteraccount van Netflix. De tweet werd snel verwijderd, maar snel gescreenshot door oplettende gebruikers en verspreid.

Lees hier de volledige lijst met de 10 beste afleveringen van Black Mirror.

Vanaf vrijdag kunnen Netflix-abonnees kijken naar Black Mirror: Bandersnatch, een nieuwe aflevering van Black Mirror. Aflevering is wellicht niet het juiste woord: Bandersnatch wordt aangekondigd als een film, duurt anderhalf uur en wordt niet aangekondigd als deel van het vijfde seizoen dat eraankomt.Bandersnatch, genoemd naar een mythisch wezen dat door Lewis Carroll werd bedacht, gaat over een jonge programmeur die aan een videogame werkt, gebaseerd op een donkere fantasyroman die nooit uitkwam omdat de auteur ervan gek werd. Tijdens zijn werk begint hij de realiteit in vraag te stellen. Hoe het allemaal afloopt? Dat beslist u zelf. De cast heeft zowat vijf uur aan materiaal opgenomen, waarmee de kijker door op cruciale momenten keuzes te maken zijn eigen aflevering distilleert.Fans keken al bijna een maand uit naar Bandersnatch, omdat de release een maand geleden al werd aangekondigd op een geverifieerd neven-Twitteraccount van Netflix. De tweet werd snel verwijderd, maar snel gescreenshot door oplettende gebruikers en verspreid.