'Django' is één van de 18 competitiefilms die in aanmerking komen voor de hoofdprijzen, de Beren. Over die prijzen beslist een jury onder voorzitterschap van de Nederlandse cineast Paul Verhoeven. Die hoopt films te zien die "controversieel en verrassend" zijn, want dat soort films "wordt steeds zeldzamer".

Onder de 1.600 gelukkigen die de prent over de gitaarvirtuoos in het Berminale-Palast kunnen bekijken, zijn regisseur Etienne Comar, Django-acteur Reda Kateb en de Belgische actrice Cécile de France. De "verrassingen" waarop Verhoeven hoopt, moeten komen uit landen als Duitsland, Frankrijk, Finland, Japan, Roemenië, Portugal, Chili, Zuid-Korea of Polen.

Wie sterretjes wil zien, heeft de keus tussen Richard Gere, Penelope Cruz, Robert Pattinson, Hugh Jackman of Catherine Deneuve.

Op het internationale filmfestival van Berlijn worden behalve de 18 films in competitie en zes andere die buiten competitie worden vertoond, nog 375 andere prenten op het publiek losgelaten. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar "Fuocoammare" (Fire at Sea), een documentaire van de Italiaan Gianfranco Rosi over de stroom vluchtelingen op het eilandje Lampedusa.

'Django' is één van de 18 competitiefilms die in aanmerking komen voor de hoofdprijzen, de Beren. Over die prijzen beslist een jury onder voorzitterschap van de Nederlandse cineast Paul Verhoeven. Die hoopt films te zien die "controversieel en verrassend" zijn, want dat soort films "wordt steeds zeldzamer". Onder de 1.600 gelukkigen die de prent over de gitaarvirtuoos in het Berminale-Palast kunnen bekijken, zijn regisseur Etienne Comar, Django-acteur Reda Kateb en de Belgische actrice Cécile de France. De "verrassingen" waarop Verhoeven hoopt, moeten komen uit landen als Duitsland, Frankrijk, Finland, Japan, Roemenië, Portugal, Chili, Zuid-Korea of Polen. Wie sterretjes wil zien, heeft de keus tussen Richard Gere, Penelope Cruz, Robert Pattinson, Hugh Jackman of Catherine Deneuve. Op het internationale filmfestival van Berlijn worden behalve de 18 films in competitie en zes andere die buiten competitie worden vertoond, nog 375 andere prenten op het publiek losgelaten. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar "Fuocoammare" (Fire at Sea), een documentaire van de Italiaan Gianfranco Rosi over de stroom vluchtelingen op het eilandje Lampedusa.