Deze overwinning is een hele verdienste, want het is de belangrijkste prijs op één van de grootste filmfestivals in Oost-Europa.

De jury was vooral te spreken over "de vrolijke en vrouwelijke visie" op seksualiteit en de esthetische tekenstijl van deze kortfilm, die een portret schetst van de liefhebbers van beharing.

De film won eerder dit jaar ook al de prijs van Beste Internationale Kortfilm op het Cortoons-festival in Italië.

De Belgische Delphine Hermans (33 jaar) studeerde animatiefilm aan de kunstenhogeschool "La Cambre" un Brussel. Sinds 2006 werkt ze bij Camera-etc, een Belgische animatieworkshop.

Op Anim'est werden dit jaar films uit meer dan zestig landen vertoond. In 2012 ging al eens een Belgische film, "Oh Willy", met de hoofdprijs naar huis. (Belga/LP)

Deze overwinning is een hele verdienste, want het is de belangrijkste prijs op één van de grootste filmfestivals in Oost-Europa. De jury was vooral te spreken over "de vrolijke en vrouwelijke visie" op seksualiteit en de esthetische tekenstijl van deze kortfilm, die een portret schetst van de liefhebbers van beharing. De film won eerder dit jaar ook al de prijs van Beste Internationale Kortfilm op het Cortoons-festival in Italië. De Belgische Delphine Hermans (33 jaar) studeerde animatiefilm aan de kunstenhogeschool "La Cambre" un Brussel. Sinds 2006 werkt ze bij Camera-etc, een Belgische animatieworkshop. Op Anim'est werden dit jaar films uit meer dan zestig landen vertoond. In 2012 ging al eens een Belgische film, "Oh Willy", met de hoofdprijs naar huis. (Belga/LP)