De European Film Academy (EFA) en EFA Productions hebben dinsdag hun definitieve lijst met genomineerden bekendgemaakt. De 3.800 EFA-leden, filmprofessionals uit heel Europa, kunnen nu hun stem uitbrengen. De winnaar wordt op 10 december bekendgemaakt tijdens een virtueel evenement.

Eind oktober werden er al 24 kortfilms geselecteerd die kans maakten op een European Film Award. De organisatoren van verschillende filmfestivals in Europa kregen daarna de kans om vijf kortfilms te nomineren, Sun Dog is daar een van. Nu kunnen de 3.800 leden van de European Film Academy hun stem uit te brengen en een winnaar kiezen.

Sun Dog, waarmee regisseur Dorian Jespers in 2019 afstudeerde aan het KASK, schetst het portret van een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in het Russische Noordpoolgebied. De film won in 2019 een van de wildcards van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en in februari dit jaar ook de Ammodo Tiger Short Award op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Vorig jaar kreeg de film een eervolle vermelding op Film Fest Gent. (Belga)

De European Film Academy (EFA) en EFA Productions hebben dinsdag hun definitieve lijst met genomineerden bekendgemaakt. De 3.800 EFA-leden, filmprofessionals uit heel Europa, kunnen nu hun stem uitbrengen. De winnaar wordt op 10 december bekendgemaakt tijdens een virtueel evenement. Eind oktober werden er al 24 kortfilms geselecteerd die kans maakten op een European Film Award. De organisatoren van verschillende filmfestivals in Europa kregen daarna de kans om vijf kortfilms te nomineren, Sun Dog is daar een van. Nu kunnen de 3.800 leden van de European Film Academy hun stem uit te brengen en een winnaar kiezen. Sun Dog, waarmee regisseur Dorian Jespers in 2019 afstudeerde aan het KASK, schetst het portret van een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in het Russische Noordpoolgebied. De film won in 2019 een van de wildcards van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en in februari dit jaar ook de Ammodo Tiger Short Award op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Vorig jaar kreeg de film een eervolle vermelding op Film Fest Gent. (Belga)