"Vincent", een productie van het Gentse A Private View, is na "Lena" de tweede langspeelfilm van regisseur Christophe Van Rompaey. Het scenario komt van Jean-Claude van Rijckeghem, die eerder ook al het script leverde voor de films "Aanrijding in Moscou" en "Adem".

De film gaat over de 17-jarige Vincent, gespeeld door Spencer Bogaert, een jonge wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Naast Bogaert zijn ook Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg en de Franse actrice Alexandra Lamy gecast in de film.

Het is sinds "Any Way the Wind Blows" in 2003 geleden dat er nog een Vlaamse film in openlucht op de Piazza Grande staat geprogrammeerd.

Ook "Umpire" van de jonge Vlaamse regisseur Leonardo Van Dijl haalde de selectie in Locarno.

In België is het nog wachten tot 31 augustus vooraleer 'Vincent' in de bioscoopzalen verschijnt. (Belga/DB)

"Vincent", een productie van het Gentse A Private View, is na "Lena" de tweede langspeelfilm van regisseur Christophe Van Rompaey. Het scenario komt van Jean-Claude van Rijckeghem, die eerder ook al het script leverde voor de films "Aanrijding in Moscou" en "Adem". De film gaat over de 17-jarige Vincent, gespeeld door Spencer Bogaert, een jonge wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Naast Bogaert zijn ook Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg en de Franse actrice Alexandra Lamy gecast in de film. Het is sinds "Any Way the Wind Blows" in 2003 geleden dat er nog een Vlaamse film in openlucht op de Piazza Grande staat geprogrammeerd. Ook "Umpire" van de jonge Vlaamse regisseur Leonardo Van Dijl haalde de selectie in Locarno. In België is het nog wachten tot 31 augustus vooraleer 'Vincent' in de bioscoopzalen verschijnt. (Belga/DB)