Het Holocaustdrama van de Hongaarse scenarist en regisseur László Nemes haalde het van "Mad Max: fury road", "Mustang", "The Lobster" en "Whiplash". Dat meldt de organisatie zondag in een persbericht.

In "Son of Saul" is de Holocaust in het concentratiekamp van Auschwitz te zien door de ogen van Saul, die als lid van een Sonderkommando het vuile werk voor de nazi's moet opknappen. "De film voelt aan als een beklemmende cinematografische vuistslag die de toeschouwer confronteert met de huiveringwekkende nazimoordmachine", luidt het. De filmcritici noemen de film "verplicht lesmateriaal voor de middelbare scholen, dankzij zijn onmiskenbare filmhistorische waarde".

Eerder had de Vlaamse filmpers "Son of Saul" al verkozen tot film van het jaar. (Belga)

Het Holocaustdrama van de Hongaarse scenarist en regisseur László Nemes haalde het van "Mad Max: fury road", "Mustang", "The Lobster" en "Whiplash". Dat meldt de organisatie zondag in een persbericht.In "Son of Saul" is de Holocaust in het concentratiekamp van Auschwitz te zien door de ogen van Saul, die als lid van een Sonderkommando het vuile werk voor de nazi's moet opknappen. "De film voelt aan als een beklemmende cinematografische vuistslag die de toeschouwer confronteert met de huiveringwekkende nazimoordmachine", luidt het. De filmcritici noemen de film "verplicht lesmateriaal voor de middelbare scholen, dankzij zijn onmiskenbare filmhistorische waarde". Eerder had de Vlaamse filmpers "Son of Saul" al verkozen tot film van het jaar. (Belga)