Die prijs wordt sinds 1995 toegekend door de Cheminots Cinéphiles de l'Association 'Ceux du Rail', een groep spoorwegbeambten die de vertoningen in de nevensectie Semaine de la Critique bijwonen.

De cinefiele spoorwegarbeiders richten zich vooral op de "andere" film, de auteursfilm, de weinig bekende of niet in het commerciële circuit vertoonde film.

"Hors les Murs" vertelt het liefdesverhaal van twee homoseksuele muzikanten. De film was één van de zeven prenten opgenomen in het competitieluik van de Semaine de la Critique.

Lambert is niet de eerste Belg die een Grand rail d'Or krijgt (er is ook een Petit Rail, voor de kortfilm): in 2008 ging de bekroning naar "Aanrijding in Moscou" van Christophe Van Rompaey. (Belga/RDM)

Die prijs wordt sinds 1995 toegekend door de Cheminots Cinéphiles de l'Association 'Ceux du Rail', een groep spoorwegbeambten die de vertoningen in de nevensectie Semaine de la Critique bijwonen. De cinefiele spoorwegarbeiders richten zich vooral op de "andere" film, de auteursfilm, de weinig bekende of niet in het commerciële circuit vertoonde film. "Hors les Murs" vertelt het liefdesverhaal van twee homoseksuele muzikanten. De film was één van de zeven prenten opgenomen in het competitieluik van de Semaine de la Critique. Lambert is niet de eerste Belg die een Grand rail d'Or krijgt (er is ook een Petit Rail, voor de kortfilm): in 2008 ging de bekroning naar "Aanrijding in Moscou" van Christophe Van Rompaey. (Belga/RDM)