Douchan Gersi, geboren op 4 maart 1947 in het Slovaakse Bratislava, kwam als 12-jarige met zijn familie in België. De latere antropoloog koos voor een artistieke loopbaan die hem overal ter wereld bracht. Als documentairefilmer kende hij succes met onder meer "La dernière grande aventure des Touareg" (1974) en "Dans la jungle de Bornéo" (1975).

Gersi had een goed contact met koning Leopold III en draaide de documentaire "Léopold III de Belgique, roi explorateur", over diens expedities in Venezuela, het Amazonegebied, Congo en Borneo. Na een tussenstop in Los Angeles (VS) vestigde hij zich in 2003 definitief op Bali. (Belga)

Douchan Gersi, geboren op 4 maart 1947 in het Slovaakse Bratislava, kwam als 12-jarige met zijn familie in België. De latere antropoloog koos voor een artistieke loopbaan die hem overal ter wereld bracht. Als documentairefilmer kende hij succes met onder meer "La dernière grande aventure des Touareg" (1974) en "Dans la jungle de Bornéo" (1975). Gersi had een goed contact met koning Leopold III en draaide de documentaire "Léopold III de Belgique, roi explorateur", over diens expedities in Venezuela, het Amazonegebied, Congo en Borneo. Na een tussenstop in Los Angeles (VS) vestigde hij zich in 2003 definitief op Bali. (Belga)