'Bloeistraat 11', een productie van producent Lunanime met Need Productions, Windmill Film en Beast Animation, gaat over twee onafscheidelijke beste vriendinnen. 'De vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt op de proef gesteld bij de overgang naar de puberteit. Terwijl de zomer voortduurt, zorgen haast ongemerkte lichamelijke veranderingen bij de meisjes voor een ongemakkelijk gevoel in hun vriendschap', klinkt het in een persbericht.

De Vlaamse coproductie 'Funan' van de Franse animatiefilmmaker Denis Do won dan weer de hoofdprijs in de speelfilmcategorie. 'This magnificent cake!' van het Belgische animatieduo Mark James Roels en Emma De Swaef tot slot, dat buiten competitie te zien was, kreeg de Prix André-Martin. Vorige week won de film de Grote Prijs op Animafest in Zagreb. De laatste film is een productie van Beast Animations. Lunanime werkte aan beide films mee.

'Bloeistraat 11', een productie van producent Lunanime met Need Productions, Windmill Film en Beast Animation, gaat over twee onafscheidelijke beste vriendinnen. 'De vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt op de proef gesteld bij de overgang naar de puberteit. Terwijl de zomer voortduurt, zorgen haast ongemerkte lichamelijke veranderingen bij de meisjes voor een ongemakkelijk gevoel in hun vriendschap', klinkt het in een persbericht. De Vlaamse coproductie 'Funan' van de Franse animatiefilmmaker Denis Do won dan weer de hoofdprijs in de speelfilmcategorie. 'This magnificent cake!' van het Belgische animatieduo Mark James Roels en Emma De Swaef tot slot, dat buiten competitie te zien was, kreeg de Prix André-Martin. Vorige week won de film de Grote Prijs op Animafest in Zagreb. De laatste film is een productie van Beast Animations. Lunanime werkte aan beide films mee.