De zes minuten durende kortfilm volgt een babyvogeltje dat leert om kusten te trotseren, zichzelf te voeden en vriendjes te maken. Maar eerder dan de verhaallijn is vooral de weergave een technisch hoogstandje van Pixar. De veren van het vogeltje zijn bijvoorbeeld ontzettend gedetailleerd.

Dat was hoegenaamd geen sinecure. 'Hoe meer ik vogels observeerde, hoe meer ik doorhad dat alles afhing van het in beeld brengen van de veren', zei maker Alan Barillaro in Vanity Fair. Hiervoor kon Barillaro de nieuwste technieken inroepen die zijn Pixar-collega's gebruikten voor Finding Dory.

Anders dan Pixar-creatie Dory heeft het vogeltje Piper weinig menselijke kenmerken. Ook wordt er niet gesproken in de film, maar getsjilpt. Dit wilde de maker zo, om het verhaal geloofwaardiger te maken. Een dialoogvrije film, dat moet zonder twijfel een knipoog zijn naar Pixar's eerdere succes van Wall-E. (OV)

Piper verschijnt samen met de première van Finding Dory op 22 juni in de bioscoop. Bepaalt u zelf maar het schattigheidsgehalte aan de hand van deze preview:

De zes minuten durende kortfilm volgt een babyvogeltje dat leert om kusten te trotseren, zichzelf te voeden en vriendjes te maken. Maar eerder dan de verhaallijn is vooral de weergave een technisch hoogstandje van Pixar. De veren van het vogeltje zijn bijvoorbeeld ontzettend gedetailleerd. Dat was hoegenaamd geen sinecure. 'Hoe meer ik vogels observeerde, hoe meer ik doorhad dat alles afhing van het in beeld brengen van de veren', zei maker Alan Barillaro in Vanity Fair. Hiervoor kon Barillaro de nieuwste technieken inroepen die zijn Pixar-collega's gebruikten voor Finding Dory. Anders dan Pixar-creatie Dory heeft het vogeltje Piper weinig menselijke kenmerken. Ook wordt er niet gesproken in de film, maar getsjilpt. Dit wilde de maker zo, om het verhaal geloofwaardiger te maken. Een dialoogvrije film, dat moet zonder twijfel een knipoog zijn naar Pixar's eerdere succes van Wall-E. (OV)Piper verschijnt samen met de première van Finding Dory op 22 juni in de bioscoop. Bepaalt u zelf maar het schattigheidsgehalte aan de hand van deze preview: