'I am a god,' rapt Kanye West, terwijl Michael Fassbender al lopend op de daken van een vijftiende eeuwse Spaanse stad de kelen van anonieme soldaten oversnijdt. Een aaneenschakeling van actiescènes nemen het leeuwendeel van de trailer van de Assassin's Creed-film in, die gisteren zijn première kreeg in de Jimmy Kimmel Live show.

20th Century Fox verdeelt de filmadaptatie van de bekende gamefranchise van Ubisoft. Daarmee zet de studio in op de trend van videogameadaptaties. Zo vertoont Kinepolis momenteel Ratchet & Clank en vanaf 1 juli Warcraft, een verfilming van World Of Warcraft. Assassin's Creed is niet gebaseerd op een specifieke titel uit de reeks, maar gebruikt het universum van de games en bouwt er een eigen verhaal rond.

De trailer opent met een shot van Callum Lynch (Fassbender), die door Marion Cotillard - ze speelt een wetenschapster bij Abstergo Industries - verteld wordt dat de rest van de wereld hem dood waant. Ze neemt hem mee naar de Animus, die meer lijkt op een groteske machine uit de Matrix dan op de Animus uit de videogame. De Animus zorgt ervoor dat Callum Lynch toegang krijgt tot zijn genetisch geheugen, waardoor hij de avonturen van zijn voorvader Aguilar, die leefde tijdens de Spaanse inquisitie, kan herleven. Daarna volgt een montage van actiescènes waarin ook een vrouwelijke assassin verschijnt. De trailer eindigt met de iconische eagle's dive.

Naast Fassbender en Cotillard bestaat de cast ook uit Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Michael Kenneth Williams, Ariane Labed en Callum Turner. De film krijgt op 21 december zijn eerste screening in de Belgische cinema.

Niet iedereen was even enthousiast over de trailer:

'I am a god,' rapt Kanye West, terwijl Michael Fassbender al lopend op de daken van een vijftiende eeuwse Spaanse stad de kelen van anonieme soldaten oversnijdt. Een aaneenschakeling van actiescènes nemen het leeuwendeel van de trailer van de Assassin's Creed-film in, die gisteren zijn première kreeg in de Jimmy Kimmel Live show.20th Century Fox verdeelt de filmadaptatie van de bekende gamefranchise van Ubisoft. Daarmee zet de studio in op de trend van videogameadaptaties. Zo vertoont Kinepolis momenteel Ratchet & Clank en vanaf 1 juli Warcraft, een verfilming van World Of Warcraft. Assassin's Creed is niet gebaseerd op een specifieke titel uit de reeks, maar gebruikt het universum van de games en bouwt er een eigen verhaal rond. De trailer opent met een shot van Callum Lynch (Fassbender), die door Marion Cotillard - ze speelt een wetenschapster bij Abstergo Industries - verteld wordt dat de rest van de wereld hem dood waant. Ze neemt hem mee naar de Animus, die meer lijkt op een groteske machine uit de Matrix dan op de Animus uit de videogame. De Animus zorgt ervoor dat Callum Lynch toegang krijgt tot zijn genetisch geheugen, waardoor hij de avonturen van zijn voorvader Aguilar, die leefde tijdens de Spaanse inquisitie, kan herleven. Daarna volgt een montage van actiescènes waarin ook een vrouwelijke assassin verschijnt. De trailer eindigt met de iconische eagle's dive.Naast Fassbender en Cotillard bestaat de cast ook uit Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Michael Kenneth Williams, Ariane Labed en Callum Turner. De film krijgt op 21 december zijn eerste screening in de Belgische cinema.Niet iedereen was even enthousiast over de trailer: