'Eight strangers, one deadly connection', zo luidt de ondertitel van de nieuwe western van Quentin Tarantino. 'The Hateful Eight' volgt acht niet-doordeweekse 'reizigers', op doortocht naar Red Town, maar zich door het lot - een grote sneeuwstorm - genoodzaakt zien om te schuilen in dezelfde saloon van een postkoetshalte. Het is er al snel koekenbak: ze raken verwikkeld in een verhaal van verraad en bedrog.

'The Hateful Eight' speelt zich af enkele jaren na de Burgeroorlog en heeft onder meer Samuel L. Jackson, intussen een habitué in de films van mister Q, in de cast. Hij schiet met een flinke dosis coolness de trailer op gang als Major Marquis Warren die in een postkoets twee andere outlaws vergezelt: Kurt Russell die collega-premiejager John 'The Hangman' Ruth vertolkt, en de voortvluchtige Jennifer Jason Leigh die in de huid kruipt van Daisy Domergue.

In het voorsmaakje treffen we verder Demian Bichir (Bob), Tim 'Oswaldo Mobray' Roth, Michael Madsen als Joe Gage, veel winterse decors en (voorlopig) weinig dialogen, maar allemaal zeer Tarantinesk.

Op kerstavond gaat 'The Hateful Eight' in première. (DB)

'Eight strangers, one deadly connection', zo luidt de ondertitel van de nieuwe western van Quentin Tarantino. 'The Hateful Eight' volgt acht niet-doordeweekse 'reizigers', op doortocht naar Red Town, maar zich door het lot - een grote sneeuwstorm - genoodzaakt zien om te schuilen in dezelfde saloon van een postkoetshalte. Het is er al snel koekenbak: ze raken verwikkeld in een verhaal van verraad en bedrog. 'The Hateful Eight' speelt zich af enkele jaren na de Burgeroorlog en heeft onder meer Samuel L. Jackson, intussen een habitué in de films van mister Q, in de cast. Hij schiet met een flinke dosis coolness de trailer op gang als Major Marquis Warren die in een postkoets twee andere outlaws vergezelt: Kurt Russell die collega-premiejager John 'The Hangman' Ruth vertolkt, en de voortvluchtige Jennifer Jason Leigh die in de huid kruipt van Daisy Domergue. In het voorsmaakje treffen we verder Demian Bichir (Bob), Tim 'Oswaldo Mobray' Roth, Michael Madsen als Joe Gage, veel winterse decors en (voorlopig) weinig dialogen, maar allemaal zeer Tarantinesk. Op kerstavond gaat 'The Hateful Eight' in première. (DB)