In zijn 64-jarige carrière verscheen Gough in meer dan 150 films en televisieseries. Maar grote bekendheid verwierf hij vooral met zijn vertolking van de oertrouwe Butler Alfred Pennyworth in de Batman films. Eerst onder de regie van Tim Burton in "Batman" (1989) en Batman Returns" (1992), daarna in "Batman Forever" (1995) als hulpje van Val Kilmer en tenslotte ook met George Clooney als zijn gemaskerde baas in "Batman & Robin" (1997).

Hij bleef nadien altijd een trouwe medewerker van Tim Burton, die hem in zoveel mogelijk projecten probeerde te betrekken. Zo speelde hij mee in Sleepy Hollow en leende zijn stem aan personages in Corpse Bride en Alice in Wonderland. De laatste jaren had de ouderdom hem echter ingehaald en deze donderdag stierf hij een natuurlijke dood, omringd door vrienden en familie.

Hieronder een kleine tribute aan de gestorven acteur, met commentaar van medewerkers van de Batman films en een interview met Michael Gough zelf:

(cka)

In zijn 64-jarige carrière verscheen Gough in meer dan 150 films en televisieseries. Maar grote bekendheid verwierf hij vooral met zijn vertolking van de oertrouwe Butler Alfred Pennyworth in de Batman films. Eerst onder de regie van Tim Burton in "Batman" (1989) en Batman Returns" (1992), daarna in "Batman Forever" (1995) als hulpje van Val Kilmer en tenslotte ook met George Clooney als zijn gemaskerde baas in "Batman & Robin" (1997).Hij bleef nadien altijd een trouwe medewerker van Tim Burton, die hem in zoveel mogelijk projecten probeerde te betrekken. Zo speelde hij mee in Sleepy Hollow en leende zijn stem aan personages in Corpse Bride en Alice in Wonderland. De laatste jaren had de ouderdom hem echter ingehaald en deze donderdag stierf hij een natuurlijke dood, omringd door vrienden en familie. Hieronder een kleine tribute aan de gestorven acteur, met commentaar van medewerkers van de Batman films en een interview met Michael Gough zelf:(cka)