Volgens de officiële blog van het Witte Huis wordt het "een festival met muziek, kunst en actie waarbij makers, innovators en organisatoren, die dag in dag uit werken om het leven van Amerikanen en andere mensen over de hele wereld te verbeteren, samenkomen".

Naast de jonge cast van de Netflixserie Stranger Things met onder meer Millie Bobby Brown (Eleven) en Finn Wolfhard (Mike) maakt ook acteur Leonardo DiCaprio zijn opwachting. Hij gaat er samen met de president en de wetenschapster Katharine Hayhoe een gesprek aan over de klimaatverandering. Daarna volgt een voorvertoning van DiCaprio's documentaire 'Before the Flood'.

Voor de muzikale invulling van het White House Festival staan onder meer The Lumineers, Sharon Jones and the Dapkings en DJ Beverly Bond op de affiche. De lijst wordt binnenkort nog verder aangevuld met artiesten die hun muziek gebruiken om mensen te inspireren.

Het festival is integraal te volgen op maandag 3 oktober via de livestream op de website van het Witte Huis.

(JH)

Volgens de officiële blog van het Witte Huis wordt het "een festival met muziek, kunst en actie waarbij makers, innovators en organisatoren, die dag in dag uit werken om het leven van Amerikanen en andere mensen over de hele wereld te verbeteren, samenkomen". Naast de jonge cast van de Netflixserie Stranger Things met onder meer Millie Bobby Brown (Eleven) en Finn Wolfhard (Mike) maakt ook acteur Leonardo DiCaprio zijn opwachting. Hij gaat er samen met de president en de wetenschapster Katharine Hayhoe een gesprek aan over de klimaatverandering. Daarna volgt een voorvertoning van DiCaprio's documentaire 'Before the Flood'. Voor de muzikale invulling van het White House Festival staan onder meer The Lumineers, Sharon Jones and the Dapkings en DJ Beverly Bond op de affiche. De lijst wordt binnenkort nog verder aangevuld met artiesten die hun muziek gebruiken om mensen te inspireren.Het festival is integraal te volgen op maandag 3 oktober via de livestream op de website van het Witte Huis.(JH)