De kortfilm 'Baghdad Messi', van de Vlaams-Koerdische regisseur Sahim Omar, is de voorbije dagen viermaal in de prijzen gevallen op festivals in Argentinië, Polen en Montenegro. Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds weten.

Dit brengt de teller voor de kortfilm in totaal op vijftien prijzen en twee eervolle vermeldingen.

In Argentinië werd de prent, in de competitie van 24 internationale korte films, bekroond in de afdeling 'beste korte fictiefilm' en met de Grote Prijs van de Jury, als beste film van het festival.

Daarnaast ging de film in Katowice, Polen, lopen met de prijs van de jury op het 4e Regiofun Film Festival.

Tenslotte won de film ook de 'Golden Olive' voor Beste Korte film op het 18e internationale film- en televisiefestival van Bar in Montenegro. De jury loofde de kortfilm om zijn 'menselijke benadering van kinderen in oorlogsgebied en de dagelijkse uitdagingen die daarmee gepaard gaan.'

'Baghdad Messi' vertelt het verhaal van de kleine Hamoudi die samen met de andere kinderen van zijn dorp gek is op voetbal en een grote fan is van Lionel Messi. Op de vooravond van de Champions League finale tussen FC Barcelona en Manchester United begeeft zijn televisietoestel echter. Hamoudi overtuigt zijn vader om het toestel in Bagdad te laten herstellen. (Belga/LVR)

De kortfilm 'Baghdad Messi', van de Vlaams-Koerdische regisseur Sahim Omar, is de voorbije dagen viermaal in de prijzen gevallen op festivals in Argentinië, Polen en Montenegro. Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds weten. Dit brengt de teller voor de kortfilm in totaal op vijftien prijzen en twee eervolle vermeldingen. In Argentinië werd de prent, in de competitie van 24 internationale korte films, bekroond in de afdeling 'beste korte fictiefilm' en met de Grote Prijs van de Jury, als beste film van het festival. Daarnaast ging de film in Katowice, Polen, lopen met de prijs van de jury op het 4e Regiofun Film Festival. Tenslotte won de film ook de 'Golden Olive' voor Beste Korte film op het 18e internationale film- en televisiefestival van Bar in Montenegro. De jury loofde de kortfilm om zijn 'menselijke benadering van kinderen in oorlogsgebied en de dagelijkse uitdagingen die daarmee gepaard gaan.' 'Baghdad Messi' vertelt het verhaal van de kleine Hamoudi die samen met de andere kinderen van zijn dorp gek is op voetbal en een grote fan is van Lionel Messi. Op de vooravond van de Champions League finale tussen FC Barcelona en Manchester United begeeft zijn televisietoestel echter. Hamoudi overtuigt zijn vader om het toestel in Bagdad te laten herstellen. (Belga/LVR)