De dertienjarige Janis Vercaempst kroop in de huid van een mollig meisje van twaalf die het moeilijk heeft om haar weg in het leven te vinden. Ze trekt zich op aan haar enige passie: zwemmen. Voor de komende zwemwedstrijd heeft ze een nieuwe duikbril nodig, maar die lijkt haar niet gegund. Ze doet er dan ook alles aan om het te bemachtigen.

Naast de jonge actrice hadden ook rasacteurs Johan Heldenbergh, Wim Opbrouck en Lies Pauwels een rol in deze prent. Kenneth Vanbaeden, gekend uit de film 'De Helaasheid der Dingen', speelde Janis' antagonist.

Wannes Destoop was zodanig overdonderd met zijn prijs dat hij bij de prijsuitreiking niet goed wist wat hij moest doen: rechtstaan of blijven zitten? Bovenop de Juryprijs mocht hij trouwens ook nog eens de Gouden Zwemvlies in ontvangst nemen.

Op 11 juli, onze nationale feestdag, zal 'Badpakje 46' op Canvas vertoond worden.

Julie Herreman

De dertienjarige Janis Vercaempst kroop in de huid van een mollig meisje van twaalf die het moeilijk heeft om haar weg in het leven te vinden. Ze trekt zich op aan haar enige passie: zwemmen. Voor de komende zwemwedstrijd heeft ze een nieuwe duikbril nodig, maar die lijkt haar niet gegund. Ze doet er dan ook alles aan om het te bemachtigen. Naast de jonge actrice hadden ook rasacteurs Johan Heldenbergh, Wim Opbrouck en Lies Pauwels een rol in deze prent. Kenneth Vanbaeden, gekend uit de film 'De Helaasheid der Dingen', speelde Janis' antagonist. Wannes Destoop was zodanig overdonderd met zijn prijs dat hij bij de prijsuitreiking niet goed wist wat hij moest doen: rechtstaan of blijven zitten? Bovenop de Juryprijs mocht hij trouwens ook nog eens de Gouden Zwemvlies in ontvangst nemen. Op 11 juli, onze nationale feestdag, zal 'Badpakje 46' op Canvas vertoond worden. Julie Herreman