In 'Bad Hunter' doet een Iraakse jongeman tijdens een van zijn dagelijkse jachttochten in de bergen een ontdekking die zijn leven voor altijd zal veranderen. Het scenario is van Sahim Omar Kalifa en Jean-Claude Van Rijckeghem. De hoofdrollen worden vertolkt door Taher Abdullah, Jar Varsin en Naima Abdo. De fotografie is van Kamiran Betasi. De muziek is van de hand van Johan Hoogewijs. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Het filmfestival van Valladolid liep van 18 tot 25 oktober. De film van Kalifa won de Silver Spike, maar won eerder dit jaar nog al prijzen. Zo won het de Prijs van de Internationale Jury op het Wereldfilmfestival van Montréal.

Kalifa regisseerde eerder de korte films 'Land of the Heroes' en 'Baghdad Messi'. Zo wist Kalifa met zijn korte films al ruim 70 internationale prijzen te verzamelen. De regisseur werkt op dit ogenblik aan zijn eerste speelfilm 'Zagros'. (LVR/Belga)

In 'Bad Hunter' doet een Iraakse jongeman tijdens een van zijn dagelijkse jachttochten in de bergen een ontdekking die zijn leven voor altijd zal veranderen. Het scenario is van Sahim Omar Kalifa en Jean-Claude Van Rijckeghem. De hoofdrollen worden vertolkt door Taher Abdullah, Jar Varsin en Naima Abdo. De fotografie is van Kamiran Betasi. De muziek is van de hand van Johan Hoogewijs. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het filmfestival van Valladolid liep van 18 tot 25 oktober. De film van Kalifa won de Silver Spike, maar won eerder dit jaar nog al prijzen. Zo won het de Prijs van de Internationale Jury op het Wereldfilmfestival van Montréal. Kalifa regisseerde eerder de korte films 'Land of the Heroes' en 'Baghdad Messi'. Zo wist Kalifa met zijn korte films al ruim 70 internationale prijzen te verzamelen. De regisseur werkt op dit ogenblik aan zijn eerste speelfilm 'Zagros'. (LVR/Belga)