Zondag sleepte Life, Animated al de Juryprijs in de wacht op Docville, nu is hij ook goed voor de Knack Publieksprijs. 'Het gebeurt niet zo vaak, maar deze keer zijn jury en publiek het - terecht - volledig eens', klinkt het bij Docville.

Life, Animated vertelt het verhaal van Owen Suskind, een autistische jongen van wie gedacht werd dat hij nooit zou praten, tot hij als kleuter plots in volledige citaten uit Disneyfilms begint te spreken. De docu is gebaseerd op de bestseller Life Animated: A Story of Sidekicks, Heroes and Autism van Pulitzerprijswinnaar Ron Suskind, vader van Owen.

Begin dit jaar viel Roger Ross Williams - die in 2010 als eerste Afrikaans-Amerikaanse regisseur ooit een Oscar won, voor zijn docu Music by Prudence - er ook al mee in de prijzen op het Sundancefestival.

Zondag sleepte Life, Animated al de Juryprijs in de wacht op Docville, nu is hij ook goed voor de Knack Publieksprijs. 'Het gebeurt niet zo vaak, maar deze keer zijn jury en publiek het - terecht - volledig eens', klinkt het bij Docville. Life, Animated vertelt het verhaal van Owen Suskind, een autistische jongen van wie gedacht werd dat hij nooit zou praten, tot hij als kleuter plots in volledige citaten uit Disneyfilms begint te spreken. De docu is gebaseerd op de bestseller Life Animated: A Story of Sidekicks, Heroes and Autism van Pulitzerprijswinnaar Ron Suskind, vader van Owen.Begin dit jaar viel Roger Ross Williams - die in 2010 als eerste Afrikaans-Amerikaanse regisseur ooit een Oscar won, voor zijn docu Music by Prudence - er ook al mee in de prijzen op het Sundancefestival.