The Killer (1989)

Hongkonglegendes John Woo en Chow Yun-Fat hertekenden eind jaren tachtig de strakke lijnen van het actiegenre met dit karaktergedreven buskruitspektakel. De manier waarop het hoofdpersonage tegen het leven aankijkt, komt terug in Max Payne.

Heat (1995)

In een van de hoogtepunten van Michael Manns misdaaddrama treden criminelen en politieagenten meer dan tien minuten lang via vuurwapens in dialoog met mekaar. De choreografie, camerastandpunten en montage werden door de makers van Max Payne zorgvuldig geanalyseerd en in de gamereeks verwerkt.

The Matrix (1999)

De bekende scène op het dak van een wolkenkrabber, waarin Keanu Reeves in slow motion als een volleerd Circque du Soleil-artiest kogels ontwijkt, vormt de rechtstreekse inspiratiebron voor het bullet time-effect in Max Payne. Zo weet de held de tijd te vertragen om meerdere rivalen tegelijkertijd om te leggen.


The Killer (1989)Hongkonglegendes John Woo en Chow Yun-Fat hertekenden eind jaren tachtig de strakke lijnen van het actiegenre met dit karaktergedreven buskruitspektakel. De manier waarop het hoofdpersonage tegen het leven aankijkt, komt terug in Max Payne. Heat (1995)In een van de hoogtepunten van Michael Manns misdaaddrama treden criminelen en politieagenten meer dan tien minuten lang via vuurwapens in dialoog met mekaar. De choreografie, camerastandpunten en montage werden door de makers van Max Payne zorgvuldig geanalyseerd en in de gamereeks verwerkt. The Matrix (1999)De bekende scène op het dak van een wolkenkrabber, waarin Keanu Reeves in slow motion als een volleerd Circque du Soleil-artiest kogels ontwijkt, vormt de rechtstreekse inspiratiebron voor het bullet time-effect in Max Payne. Zo weet de held de tijd te vertragen om meerdere rivalen tegelijkertijd om te leggen.