'Blade Runner'(1982) van Ridley Scott triggert niet enkel bewonderende regisseurs, maar ook de artiest Anders Ramsell liet zich inspireren door de filmklassieker. De Zweedse artiest Anders Ramsell heeft er anderhalf jaar aan gezwoegd en het resultaat mag er dan ook wezen. Zijn 12,597 aquarellen vormen samen een 35-minuten lange kortfilm, gebaseerd op 'Blade Runner'. Zelf noemt hij het een parafrase van het origineel, daar hij de verhaallijn van de prent losjes volgt. De sciencefiction dystopie komt tot leven door de opeenvolging van Ramsells schitterende aquarellen die een dromerig, maar ook biologerend effect creëren.

Een deel van de individuele schilderijen is te bewonderen op de persoonlijke website van Anders Ramsell.

Bekijk hieronder het eerbetoon van de Zweedse kunststudent en treed binnen tot de duistere wereld van Blade Runner. (LP)

'Blade Runner'(1982) van Ridley Scott triggert niet enkel bewonderende regisseurs, maar ook de artiest Anders Ramsell liet zich inspireren door de filmklassieker. De Zweedse artiest Anders Ramsell heeft er anderhalf jaar aan gezwoegd en het resultaat mag er dan ook wezen. Zijn 12,597 aquarellen vormen samen een 35-minuten lange kortfilm, gebaseerd op 'Blade Runner'. Zelf noemt hij het een parafrase van het origineel, daar hij de verhaallijn van de prent losjes volgt. De sciencefiction dystopie komt tot leven door de opeenvolging van Ramsells schitterende aquarellen die een dromerig, maar ook biologerend effect creëren. Een deel van de individuele schilderijen is te bewonderen op de persoonlijke website van Anders Ramsell. Bekijk hieronder het eerbetoon van de Zweedse kunststudent en treed binnen tot de duistere wereld van Blade Runner. (LP)