In 'Apollo 18' gaat regisseur Gonzalo Lopez-Gallego ervan uit dat Apollo 17 (gelanceerd in 1972) niet de laatste bemande vlucht naar de maan was. Hij insinueert dat er een jaar na nummer 17 nog een achttiende Apollomissie plaatsvond. Het ging om een geheime opdracht voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De film pretendeert 'feitelijk beeldmateriaal' van die geheime missie te zijn, waarvan de NASA de authenticiteit altijd heeft ontkend. Begrijpelijk, aangezien er blijkbaar aliens op de maan wonen, die maar al te graag astronauten elimineren.

'Apollo 18' is een zogenaamde found footage film en doet daardoor misschien een belletje rinkelen bij wie 'Cloverfield' en 'The Blair Witch Project' wist te smaken. Eigen aan het genre is dat de kijker het verhaal volgt aan de hand van amateuristisch gefilmde beelden, alsof iemand zijn camera heeft verloren. In 'Apollo 18' is dat dus toevallig op de maan gebeurd.

'Apollo 18' komt op 22 april uit in de bioscoop.

Bekijk de nieuwste trailer:

Pieter Claes

In 'Apollo 18' gaat regisseur Gonzalo Lopez-Gallego ervan uit dat Apollo 17 (gelanceerd in 1972) niet de laatste bemande vlucht naar de maan was. Hij insinueert dat er een jaar na nummer 17 nog een achttiende Apollomissie plaatsvond. Het ging om een geheime opdracht voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De film pretendeert 'feitelijk beeldmateriaal' van die geheime missie te zijn, waarvan de NASA de authenticiteit altijd heeft ontkend. Begrijpelijk, aangezien er blijkbaar aliens op de maan wonen, die maar al te graag astronauten elimineren. 'Apollo 18' is een zogenaamde found footage film en doet daardoor misschien een belletje rinkelen bij wie 'Cloverfield' en 'The Blair Witch Project' wist te smaken. Eigen aan het genre is dat de kijker het verhaal volgt aan de hand van amateuristisch gefilmde beelden, alsof iemand zijn camera heeft verloren. In 'Apollo 18' is dat dus toevallig op de maan gebeurd. 'Apollo 18' komt op 22 april uit in de bioscoop. Bekijk de nieuwste trailer: Pieter Claes