In Life volgt Corbijn Dennis Stock, een jonge fotograaf die in 1955 de jonge James Dean, gespeeld door Dane DeHaan ontmoet op een feestje. Stock, een rol voor Robert Pattinson (Twilight) ziet meteen een uitzonderlijk talent in de acteur. Dean heeft net de opnames van East of Eden afgerond en staat onder zware druk gezet om mee op promotournee te gaan. De acteur duikt daarom onder op het platteland.

James Dean, Dennis Stock
James Dean © Dennis Stock

Omdat Stock een reeks portretten van hem wil maken voor Life Magazine, gaat hij met hem mee naar de ranch in Indiana waar Dean geboren werd. Terug in New York maakt Stock op Times Square een kiekje van zijn vriend (foto) dat later wereldberoemd zou worden.

Anton Corbijn focust niet zozeer op de biografie van Stock of Dean, maar op de bijdrage die de fotograaf leverde aan het icoon dat James Dean later zou worden. Meer toelichting geeft Corbijn op maandag 21 september, twee dagen voor de film in de bioscoop verschijnt, in de Henri Le Boeufzaal van de BOZAR in Brussel. Tom Barman, zanger van dEUS, Magnus en TaxiWars, zal met Corbijn in gesprek gaan. Meer informatie vind je op www.bozar.be. De trailer - met schitterende beelden - kun je alvast hieronder bekijken.

In Life volgt Corbijn Dennis Stock, een jonge fotograaf die in 1955 de jonge James Dean, gespeeld door Dane DeHaan ontmoet op een feestje. Stock, een rol voor Robert Pattinson (Twilight) ziet meteen een uitzonderlijk talent in de acteur. Dean heeft net de opnames van East of Eden afgerond en staat onder zware druk gezet om mee op promotournee te gaan. De acteur duikt daarom onder op het platteland. Omdat Stock een reeks portretten van hem wil maken voor Life Magazine, gaat hij met hem mee naar de ranch in Indiana waar Dean geboren werd. Terug in New York maakt Stock op Times Square een kiekje van zijn vriend (foto) dat later wereldberoemd zou worden. Anton Corbijn focust niet zozeer op de biografie van Stock of Dean, maar op de bijdrage die de fotograaf leverde aan het icoon dat James Dean later zou worden. Meer toelichting geeft Corbijn op maandag 21 september, twee dagen voor de film in de bioscoop verschijnt, in de Henri Le Boeufzaal van de BOZAR in Brussel. Tom Barman, zanger van dEUS, Magnus en TaxiWars, zal met Corbijn in gesprek gaan. Meer informatie vind je op www.bozar.be. De trailer - met schitterende beelden - kun je alvast hieronder bekijken.