Annie Hall is benoemd tot het grappigste script door de leden van de Writers Guild of America (WGA). De WGA koos de 101 meest grappige sceniario's. Het scenario van Woody Allen en Marshall Brickman haalde de eerste plaats voor klassiekers als Some Like It Hot en Monthy Python and the Holy Grail.

Annie Hall won in 1977 vier Oscars, ook voor het beste scenario. Toch is Woody Allen geen fan van zijn film. Hij wilde laten zien wat er in het hoofd van een man omgaat, maar die boodschap is helemaal niet overgekomen, zegt Allen over de prent. 'Niemand begreep waar het over ging en de relatie tussen mijzelf en Diane Keaton was het enige waar iedereen om gaf. En dat is niet waar ik om gaf', zegt Allen.

Dit is de top 10:

1. Annie Hall (1977)

Geschreven door Woody Allen en Marshall Brickman

2. Some Like It Hot (1959)

Scenario van Billy Wilder & IAL Diamond, op basis van de Duitse film Fanfare of Love door Robert Thoeren en M. Logan

3. Groundhog Day (1993)

Scenario door Danny Rubin en Harold Ramis, verhaal door Danny Rubin

4. Airplane! (1980)

Geschreven door James Abrahams & Zucker David Zucker en Jerry

5. Tootsie (1982)

Scenario door Larry Gelbart en Murray Schisgal, verhaal door Don McGuire en Larry Gelbart

6. Young Frankenstein (1974)

Scenario door Gene Wilder en Mel Brooks, gebaseerd op de roman Frankenstein door Mary Shelley

7. Dr. Strangelove or: How I Learned to to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Scenario van Stanley Kubrick, Peter George en Terry Southern

8. Blazing Saddles (1974)

Scenario van Mel Brooks, Norman Steinberg, Andrew Bergman, Richard Pryor, Alan Uger, verhaal door Andrew Bergman

9. Monty Python and The Holy Grail (1975)

Geschreven door Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin

10. Animal House (1978)

Geschreven door Harold Ramis & Douglas Kenney en Chris Miller

Alle 101 titels vind je hier raadplegen.

Annie Hall is benoemd tot het grappigste script door de leden van de Writers Guild of America (WGA). De WGA koos de 101 meest grappige sceniario's. Het scenario van Woody Allen en Marshall Brickman haalde de eerste plaats voor klassiekers als Some Like It Hot en Monthy Python and the Holy Grail.Annie Hall won in 1977 vier Oscars, ook voor het beste scenario. Toch is Woody Allen geen fan van zijn film. Hij wilde laten zien wat er in het hoofd van een man omgaat, maar die boodschap is helemaal niet overgekomen, zegt Allen over de prent. 'Niemand begreep waar het over ging en de relatie tussen mijzelf en Diane Keaton was het enige waar iedereen om gaf. En dat is niet waar ik om gaf', zegt Allen. Dit is de top 10:1. Annie Hall (1977)Geschreven door Woody Allen en Marshall Brickman2. Some Like It Hot (1959)Scenario van Billy Wilder & IAL Diamond, op basis van de Duitse film Fanfare of Love door Robert Thoeren en M. Logan3. Groundhog Day (1993)Scenario door Danny Rubin en Harold Ramis, verhaal door Danny Rubin4. Airplane! (1980)Geschreven door James Abrahams & Zucker David Zucker en Jerry5. Tootsie (1982)Scenario door Larry Gelbart en Murray Schisgal, verhaal door Don McGuire en Larry Gelbart6. Young Frankenstein (1974)Scenario door Gene Wilder en Mel Brooks, gebaseerd op de roman Frankenstein door Mary Shelley7. Dr. Strangelove or: How I Learned to to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)Scenario van Stanley Kubrick, Peter George en Terry Southern8. Blazing Saddles (1974)Scenario van Mel Brooks, Norman Steinberg, Andrew Bergman, Richard Pryor, Alan Uger, verhaal door Andrew Bergman9. Monty Python and The Holy Grail (1975)Geschreven door Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin10. Animal House (1978)Geschreven door Harold Ramis & Douglas Kenney en Chris MillerAlle 101 titels vind je hier raadplegen.