De animatiefilm 'Oh Willy...' van Marc James Roels en Emma De Swaef vertelt het verhaal van Willy, die terugkeert naar het naturistenkamp waar hij opgroeide en waar zijn moeder op sterven ligt. In zijn triestheid vlucht hij de natuur in en start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest.

Zowel de personages als de decors werden voor het grootste deel uit wol en vilt gecreëerd.

Vol verrassingen

De Internationale Jury was onder de indruk van het plot dat omschreven wordt als 'diepmenselijk, warm en absurd'. Verder vermeldt het juryrapport dat de film 'goed geregisseerd is, grappig en vol verrassingen zit'. Ook bij het publiek in Zagreb was 'Oh Willy...' de grote favoriet.

De film won dit jaar al vijf prijzen. Naast de twee prijzen in Zagreb, ontving 'Oh Willy...' ook een prijs op het Holland Animation Film Festival, op Anifilm in Tsjechië en op het Kortfilmfestival van Brussel.

De Vlaamse producent van 'Oh Willy...' is 'Beast Animation', gespecialiseerd in stop-motion. De animatiefilm kwam mede tot stand met steun van het VAF/Filmfonds. (Belga/DB)

De animatiefilm 'Oh Willy...' van Marc James Roels en Emma De Swaef vertelt het verhaal van Willy, die terugkeert naar het naturistenkamp waar hij opgroeide en waar zijn moeder op sterven ligt. In zijn triestheid vlucht hij de natuur in en start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest. Zowel de personages als de decors werden voor het grootste deel uit wol en vilt gecreëerd. Vol verrassingenDe Internationale Jury was onder de indruk van het plot dat omschreven wordt als 'diepmenselijk, warm en absurd'. Verder vermeldt het juryrapport dat de film 'goed geregisseerd is, grappig en vol verrassingen zit'. Ook bij het publiek in Zagreb was 'Oh Willy...' de grote favoriet. De film won dit jaar al vijf prijzen. Naast de twee prijzen in Zagreb, ontving 'Oh Willy...' ook een prijs op het Holland Animation Film Festival, op Anifilm in Tsjechië en op het Kortfilmfestival van Brussel. De Vlaamse producent van 'Oh Willy...' is 'Beast Animation', gespecialiseerd in stop-motion. De animatiefilm kwam mede tot stand met steun van het VAF/Filmfonds. (Belga/DB)