Enkele maanden geleden liet Tim Burton - als u hem ondertussen nog niet kent, zit u waarschijnlijk op de verkeerde website te browsen - weten dat hij Malificent, de herwerking van het originele Sleeping Beauty-verhaal wel op zich zou willen nemen. Dit weekend werd bevestigd dat Alice in Wonderland's Linda Wolvertoon het originele scenario al een flinke beurt aan het geven is.

Het verhaal van de Schone Slaapster wordt niet enkel herwerkt, het wordt ook stevig aangepast. De Koningin wordt centraal gesteld en het sprookje wordt vanuit haar perspectief verteld. Geruchten doen nu al de ronde dat de immer bevallige Angelina Jolie de rol van het booswicht Maleficent op zich zou nemen.

Maar het blijven geruchten, contracten werden nog niet getekend en ook officiële uitspraken zijn er voorlopig (nog) niet. Wat we wel zeker weten is dat Burton ondertussen druk bezig is met Dark Shadows en The Addams Family. De man wil waarschijnlijk ook niet meteen op een ander project springen dat qua aanpak lijkt op zijn laatste Alice in Wonderland. Knack Focus volgt het Disneywereldje en houdt u op de hoogte.

Dat Malificent een gemeen booswicht is, daar schrikken we niet meer van op. Maar bij wijze van herinnering maakte een verveelde YouTube-member een compilatie van Malificent's meest boosaardige uitspraken.

Elisah Vandaele

Enkele maanden geleden liet Tim Burton - als u hem ondertussen nog niet kent, zit u waarschijnlijk op de verkeerde website te browsen - weten dat hij Malificent, de herwerking van het originele Sleeping Beauty-verhaal wel op zich zou willen nemen. Dit weekend werd bevestigd dat Alice in Wonderland's Linda Wolvertoon het originele scenario al een flinke beurt aan het geven is. Het verhaal van de Schone Slaapster wordt niet enkel herwerkt, het wordt ook stevig aangepast. De Koningin wordt centraal gesteld en het sprookje wordt vanuit haar perspectief verteld. Geruchten doen nu al de ronde dat de immer bevallige Angelina Jolie de rol van het booswicht Maleficent op zich zou nemen. Maar het blijven geruchten, contracten werden nog niet getekend en ook officiële uitspraken zijn er voorlopig (nog) niet. Wat we wel zeker weten is dat Burton ondertussen druk bezig is met Dark Shadows en The Addams Family. De man wil waarschijnlijk ook niet meteen op een ander project springen dat qua aanpak lijkt op zijn laatste Alice in Wonderland. Knack Focus volgt het Disneywereldje en houdt u op de hoogte.Dat Malificent een gemeen booswicht is, daar schrikken we niet meer van op. Maar bij wijze van herinnering maakte een verveelde YouTube-member een compilatie van Malificent's meest boosaardige uitspraken.Elisah Vandaele